Sálem se line jazzová melodie Libora Šmoldase a jeho tria. Specifikem hudebního seskupení jsou autentické varhany Hammond B3, na které hraje Jakub Zomera. „Je to náhrada kostelních varhan. Jsou upravené tak, aby se daly přenášet," vysvětluje Libor Šmoldas.

VE FOYER ZNÍ SLAVNÉ ŠLÁGRY 20. A 30. LET

Basové linky hraje varhaník levou rukou. „Je to skvělá kapela," říká Dušan Chamraďa. Na Vsetínském jazzovém festivale je letos poprvé. „Přilákal mě sem můj otec, který sám hraje jazz," prozrazuje.

Hlavní program doplňuje ve foyer Domu kultury brněnská kapela Heart of Dixie. Nejslavnějším šlágrům z 20. a 30. let neodolává několik párů tanečníků. „Jen je škoda, že nemáme tolik času, abychom mohli sledovat hlavní hvězdy večera," stýská si zpěvák a kytarista Jan Čarek.

TONYA GRAVES PŘIJELA PŘEDSTAVIT NOVÉ CD

Tonya Graves s kapelou míří na pódium krátce před devátou hodinou. „Když budete chtít, nebojte se přijít blíž a zatančit si," vyzývá diváky temperamentní zpěvačka. Na Valašsku je již druhý den. Své nové sólové album Back to blues představila v pátek také publiku v Rožnově pod Radhoštěm. „Je to skvělá šoumenka," chválí organizátorka akce Klára Obručová ze vsetínského Domu kultury. Přestože se jazzový festival ve Vsetíně kryje s koncertem Báry Polákové, je v hledišti téměř plno. „Je tady kolem dvou stovek hostů," odhaduje Klára Obručová.

Večer zakončil jazzovo-funkový skotský orchestr Fat-suit.

BARBORA ČANDOVÁ