Program začne na scéně Letní kino v pátek od 16 hodin vztyčením festivalové vlajky. Představí se A.M.Úlet, Stráníci, Holátka, v podvečer pak Věra Martinová (na snímku).

„Od osmé večerní se mohou návštěvníci těšit na country bál pod širým nebem ve společnosti pořádající kapely Gympleři a věrně zpívajícího i vypadajícího uskupení Michal Tučný Revival Plzeň,“ přiblížila zpěvačka kapely Gympleři Petra Vaňková.

Čelní střet dvou vozů u Rožnova pod Radhoštěm měl 16. prosince 2016 tragické následky. Jeden řidič zemřel.
Smrtelná nehoda pod Pindulí: padlo obvinění


V sobotu 5. srpna bude hudba znít hned na třech místech. Už od 10 hodin ráno na nové scéně Kemp Ranč, od 11 hodin na scéně U Mokrošů a ve 13 hodin zahájí program také největší scéna Letní kino.

„Zahájíme koncertem hudebníka, písničkáře a dvorního textaře Marie Rottrové Jaroslava Wykrenta s kapelou,“ uvedla Vaňková. Doplnila, že během druhého festivalového dne se na pódiích vystřídají například také kapely Neznámi (SK), Willie Jones Band (USA, SK), Monogram, Tarso Miller Trio (Brazílie), Pavlína Jíšová & Bababand a mnoho dalších.

Během sobotního večera potěší návštěvníky festivalu AG Flek, Allan Mikušek (SK) či mezinárodní formace Songs of the Fall (USA, SK).

„Tu tvoří banjistka a zpěvačka Cia Cherryholmes a kytarista a zpěvák Stetson Adkisson. Jejich doprovodná kapela je složena ze známých slovenských hudebníků,“ prozradila Petra Vaňková. Sobotní program na scéně Letní kino uzavře kapela Rangers Band se známými hity kapely Rangers.

Pohostinnost a domácká atmosféra k festivalu neodmyslitelně patří. Monika Jelénková vítá muzikanty i hosty.
Po víkendu jsme vždy mrtví, ale užijeme si to


Premiérově se bude letos hrát také v neděli. Dopoledne bude otevřená nová scéna Kemp Ranč.

Vedle pestrého hudebního menu se mohou návštěvníci Starého dobrého westernu těšit také na stylový doprovodný program, ukázky country tanců a westernových dovedností. Během soboty dojde již tradičně také na předání ocenění Association for Main Scene of Country Music.

Starý dobrý western za léta své existence získal řadu pravidelných návštěvníků.

„Pro mne je to víkendový odpočinek. Setkání s kamarády i neznámými lidmi naladěnými na stejnou notu. Kohokoliv potkám při cestě areálem, je ochotný, usměvavý a dobře naladěný. Ležím na dece, mám po ruce dobré jídlo a pití a k tomu všemu hraje muzika, kterou mám rád,“ popsal Pavel Kolář, pravidelný návštěvník Westernu z Jeseníku u Nového Jičína.