Představení přišlo zhlédnout několik desítek diváků, hlediště zaplnili zhruba z jedné poloviny.

Večerem je provázeli režisér AZ-kvízu Ladislav Cmíral a moderátor jeho televizní verze Aleš Zbořil.

„Tento měsíc je to poprvé v historii našeho pořadu, kdy jsme s ním vyrazili ze studia na cesty. Hlavní důvod je, že letos slavíme dvacet let AZ- -kvízu," prozradil divákům Zbořil.

Přímo do vědomostní soutěže se mohli zájemci přihlásit s předstihem, nebo přímo až v sále. O čtveřici soutěžících, která se pak ve vědomostním kvízu utkala u stolečků na pódiu, rozhodl los.

Stejně jako v televizní verzi i v této cestovní museli hráči díky správným odpovědím získávat pole ve své barvě a postupně spojit tři strany z obrazovky známého troj- úhelníku. Diváci v sále sledovali dění na plátně.

Projektor od počítače řídil režisér Cmíral. „Počítač nám v této verzi pořadu nahrazuje spoustu techniky a monitorů, které máme jinak v televizní režii. Aby se dalo vycestovat, bylo třeba techniku zredukovat do jednoho notebooku," uvedl Ladislav Cmíral.

Přestávky mezi jednotlivými soutěžními koly vyplňovali moderátor a režisér vtipnými historkami a video- ukázkami, které se za dvacet let existence zábavného pořadu podařilo nastřádat. Formou takzvaných rychlokvízů také otestovali vědomosti diváků přímo v hledišti.

Za soutěžními pulty byla nakonec nejúspěšnější Hana Pospíšilová, která do Rožnova přicestovala z Karolinky. Bankomat, u nějž se na rozdíl od televizní verze nehrálo o peníze, ale o body, jí na základě bodového zisku přisoudil nejvyšší možnou výhru.

Byla jí oficiální americká investiční mince, konkrétně jeden stříbrný dolar o velikosti jedné trojské unce. „Dám jej do závěti," odpověděla výherkyně na otázku, jak s cenou naloží.