Nabídne tvořivé dílny, připomínku knihy Broučci Jana Karafiáta, společné zpívání i putování podvečerními ulicemi města.

Dříve než se broučci a berušky vydají na svou pouť Panskou zahradou ke vsetínskému zámku, čeká je připravený program před Městským úřadem Vsetín. Od půl šesté mohou děti využít tvořivé dílny a vyrobit si tykadla, krovky nebo si nechat namalovat broučkovský obličej. To vše za pomoci pracovnic pořádající vsetínské Diakonie

Hlavní program začne v 18.30 hodin.

„Stejně jako v minulosti čeká děti krátké vyprávění z knihy Broučci Jana Karafiáta, společné zpívání a nezapomeneme odměnit tři nejhezčí ručně vyráběné lampičky a tři nejkrásnější kostýmy broučků a berušek," uvedla Marta Vodáková z Diakonie Vsetín.

Doplnila, že každé dítě dostane na památku magnet s obrázkem broučka.

Hned potom se přítomní vydají na cestu parkem. Děti budou moci nahlédnout do pohádkové chaloupky, ve které bydlí Brouček, Janinka a Kmotříček. V parku ti pozorní zahlédnou i další postavičky z knihy Broučci. Společné putování ukončí ohňostroj u vsetínského zámku.

„Kdo by ještě nespěchal domů, může navštívit zámeckou věž, která bude pro tuto příležitost zpřístupněná," navrhla Vodáková.

Pochod broučků je připomínkou odkazu knížky Broučci, která ovlivnila celé generace malých čtenářů. Jejím autorem je Jan Karafiát (1846 – 1929), který dvacet let působil jako farář Českobratrské církve evangelické ve valašské vesnici Velká (dříve Hrubá) Lhota.