„Těším se na jeviště a na to, že si zazpívám s kolegy, se kterými se na pódiu moc nepotkávám,“ řekla před začátkem koncertu Lucie Bílá, která v novém projektu ztvárnila jednu z hlavních postav. Na českou slavici se těšilo také festivalové publikum. Po příchodu na pódium ji odměnilo lesem tlaskajících rukou a jásotem.

Na jevišti se spolu s violončelovým kvartetem Arrhythmia a dětským sborem Pop Academy ukázal také Kamil Střihavka a zpěvačka Tanja. Společně zazpívali například píseň Radegast známé kapely Citron. Z repertoáru Citron zazněla i skladba Zahradní slavnost, a to v podání rockerky Žántí a frontmana kapely Doga Romana Izzi Izaiáše.

Kromě již známých písní si návštěvníci festivalu poslechli i některé zcela nové, napsané speciálně pro muzikálovou show. Mezi ně patřila například skladba Osude dej nám sílu, kterou složil a napsal autor celého projektu Radim Pařízek.

Mladá rockerka Nina Michalcová
Peníze na tetování dala raději za lístek na Masters

V Bohemian Metal Rhapsody měl s dalšími osobnostmi vystoupit David Spilka, toho však na pódiu diváci nenašli.

„Davida jsme museli na poslední chvíli vyměnit, protože těžce onemocněl,“ zdůvodnil Pařízek. Místo Spilky vystoupil na vizovickém festivalu právě Roman Izzi Izaiáš z kapely Doga.

Koncert již od začátku provázely problémy se zvukem, účinkující se tím ale nenechali rozptýlit. Publikum však nespokojeně hřmělo směrem ke zvukařům, z davu se ozývaly i nadávky. „Nevím, kde byl problém, ale show to rozhodně ubralo na atmosféře. Je to škoda, na koncert jsem se těšil,“ zhodnotil návštěvník festivalu Vojtěch Krutil.

„Nápad se mi líbil, ale ten zvuk byl šílený. A to jsem jim držela pěsti, aby to všechno vyšlo. Jediné, co koncert drželo, byla Lucka spolu s Honzou,“ poznamenala smutně fanynka Veronika Hegerová.

Přestože ke konci muzikálového koncertu začal dav fanoušků kvůli špatnému ozvučení řídnout, většina zůstala do konce a zpívala s Bílou a Toužimským skladbu Zimní královna. Tou se Bohemian Metal Rhapsody rozloučila a za podpory publika opustila hlavní festivalové pódium.

Daniel Staněk
Na Sabaton s filharmonií přijel fanoušek i z Prahy

MICHAELA KOLKOVÁ