Tradice karnevalu ve Študlově sahá tak daleko, že ani samotní organizátoři nejsou schopni určit, po kolikáté se v kulturním domě sešli. „Karneval dělají maminky i tatínkové společně s místní školou. Protože děti rostou, mění se i rodiče, kteří se na přípravách akce podílí. Pořadatelství se předává. Osobně si myslím, že je to aspoň pětadvacátý ročník,“ odhadla jedna z organizátorek Štěpánka Šildová.

Na přípravě a samotném průběhu karnevalu se letos podílelo dvanáct maminek a tři tatínkové. „My holky jsme napekly sponzorsky zákusky, připravily výzdobu a nakoupily tombolu. Tatínci se starají o občerstvení,“ vysvětlila další z pořádajících Radka Čížová.

Dodala, že všichni přípravě karnevalu věnovali asi týden. Díky místním živnostníkům, obecnímu úřadu i hasičům sehnali peníze, za které nakoupili tři sta cen do tomboly.

„Tombola ke karnevalu neodmyslitelně patří. Děti na ni každoročně čekají. Letos si odnesou kromě různých společenských her a knížek třeba lístky do zoo nebo do kina,“ vyjmenovala Štěpánka Šildová.

O soutěže a hudební doprovod se postaral mnohaletý spolupracovník karnevalu DJ Vašek Řepa. „Malé děti jsou vděčné publikum, je důležité je rozpohybovat. A pak už jen čtyři hodiny udržet na parketu,“ řekl s úsměvem Vašek Řepa.

Ocenil, že karneval ve Študlově je milá sousedská akce, na kterou jezdí lidé ze širokého okolí. „Líbí se mi, že je to kamarádské, není to nabubřelé, žádné okázalé aranže, všichni se náramně baví. Mají to dobře rozjeté,“ dodal Vašek Řepa.

Ředitelka místní základní a mateřské školy Ludmila Proislová si považuje spolupráce školy a rodičů při přípravě i průběhu karnevalu. „Maminky jsou moc šikovné. Akci připraví, učitelky z naší školy pomůžou s výzdobou, do které se letos zapojili i sportovci, a všechno klape, jak má,“ zhodnotila Proislová.