Na čtvrtek naplánovali pořadatelé z domácího Divadla v Lidovém domě jedno představení, v pátek dvě a na sobotu tři. „Oslovujeme soubory, které u nás už hrály, ale hledáme i nové. Vybíráme i z těch, které se přihlásí samy,“ vysvětlila koordinátorka přehlídky Renata Trličíková.

Každé představení hodnotí tříčlenná porota: dramaturgyně zlínského divadla Kateřina Menzlerová, režisér René Vápeník a divadelní kritik Marcel Sladkowski. Po každé hře si divadelníci od porotců vyslechnou podněty a připomínky. „Je to jakási zpětná vazba, při které formou diskuse proberou porotci s divadelníky předvedený výkon,“ upřesnila Trličíková.

ČTĚTE TAKÉ: Strážníci zadrželi prodejce energií, těm pokuty nevadily

Poprvé přijede do Vsetína soutěžit Divadlo Ventyl z Drahotuš. Zahraje francouzskou komedii Dva nahatý chlapi. „Hra se mi líbila, odpovídala našim hereckým schopnostem a myslím, že má úspěch,“ řekl režisér Kamil Štroncer. Hru Dva nahatý chlapi, která je oblíbená nejen mezi francouzskými diváky, uvedlo Divadlo Ventyl loni v listopadu v české premiéře.

Soutěžní přehlídky amatérského činoherního a hudebního divadla se konají na 17 místech v ČR. Vítězové postoupí na celostátní přehlídku Divadelní piknik ve Volyni.

Program představení Divadelní Vsetín

Čtvrtek 16. 3.

19.00 Dva nahatý chlapi Ventyl Drahotuše

Pátek 17. 3.

10.00 Mafie a city Vajanova divadelní společnost

18.00 Marta Peschek jde do nebe Divadlo v Lidovém domě Vsetín

Sobota 18. 3.

10.00 Limonádový Joe Na ploše, Hovězí

14.00 Impuls ZUŠ Vsetín

18.00 Dámský krejčí Ochotnický soubor Říčany

Vstupné: jednotlivé hry 80 a 100 Kč, permanentka 490 Kč; předprodej: trafika hotelu Vsacan; studenti, senioři a ZTP 50 procent sleva.

ČTĚTE TAKÉ: Požár autobusu uhasil jeho řidič, člen sboru dobrovolných hasičů