Přestože šlo o reprízu, přilákal pořad nazvaný Kolik vrásek tolik let, Valašsko je krásný svět, do kulturního domu několik stovek diváků. Hlediště v hlavním sále i balkony po jeho obvodu tak byly velmi sympaticky zaplněné.

Jako správný krok hodnotil opakování slavnostního programu dlouholetý člen souboru Vsacan Rudolf Magdon. „Program je velmi slušně zpracovaný. Nemyslím si, že by nějaký jiný soubor měl k výročí připravený tak kvalitní pořad," chválil autory programu i všechny účinkující Rudolf Magdon.

A pro pochvalné slovo nešli daleko ani další diváci.

„Přišla jsem na doporučení dcery, která byla už na premiéře a byla nadšená. Rozhodně jsem ráda, že jsem nyní také šla. Mají to připravené nádherně," vysekla o přestávce poklonu divačka Jarmila Petruželová.

V pořadu Kolik vrásek, tolik let, Valašsko je krásný svět, ve kterém se taneční a hudební obrazy prolínají s filmovou projekcí a mluveným slovem, se publiku představily tři stále aktivní seniorské složky souboru Vsacan a jeho dětský soubor Vsacánek.

„Účinkujících je dohromady sto třicet sedm, dalších patnáct lidí se stará o technické zabezpečení," přiblížil vedoucí Vsacanu a zároveň režisér programu Miroslav Ekart.

Muzikanti a tanečníci postupně ztvárnili čtvero ročních období na Valašsku, se všemi činnostmi, které ke každé části roku patří. Příprava programu zabrala celý rok.

„Protože zpracováváme čtvero ročních období, museli jsme začíst s filmováním už vloni v zimě s předstihem, abychom zvládli listopadovou premiéru. Pak jsme navázali jaro, léto a podzim," přiblížil Miroslav Ekart.

Soubor valašských písní a tanců Vsacan ze Vsetína patří k nejstarším amatérským souborům v České republice. Jeho vznik se datuje do roku 1943.

Vsacan vystupoval v desítkách zemí světa včetně například Egypta, Turecka nebo Chile. Zpracovává tradiční točivé, řemeslnické i figurální tance z Valašska. Ve Vsacanu je také řada vynikajících odzemkářů.