Program v podání samotných Halenkovských oficiálně začal v sobotu odpoledne. Na pódiu se postupně představily děti z mateřské i základní školy. Malí předškoláci spořádaně odcvičovali naučenou choreografii a jen v nestřežených chvilkách se nenápadně přibližovaly k mikrofonům. „Ahoj, mami!" mávali na své oddané diváky.

Večer je vystřídal Michal David revival. „Určitě se mi nejvíc líbil právě Michal David. I s manželkou pro něj totiž máme tak trochu slabost," řekl po vystoupení české hudební legendy Michal Václavík.

V houstnoucí tmě se poté pódium rozzářilo světelnými efekty a kouřovou clonou. 
V těsné blízkosti jeviště nadšeně poskakovaly děti s rukama nahoře a společně se zpěvákem poslušně odříkávaly slova známé písně. „Žízeň! Ajajajajaj! Žízeň!" jindy rozdivočelí fanoušci se mírnili 
v řadách vzadu a nechali za sebe poskakovat rozdováděnou drobotinu.

Program uzavřela rožnovská skupina Historika se svým ohňovým vystoupením. Lidé nestačili žasnout nad zručností vystupujících žen i mužů.

„Pozor, ať se neopálíš," varovala své dítko v první řadě jedna ze starostlivých matek. Po zhlédnutí rozzářených jiskřiček v očích synka však svá výchovná doporučení brzy vzdala.

Jako luxusní zakončení brali příchozí velkolepý ohňostroj, který rozzářil nebe nad Halenkovem. „Na ohňostroj se vždycky těším ze všeho nejvíc. Vedení dědiny si na něm dává opravdu záležet," pochválila Monika Šťastná.

Právě nadšení a spokojenost návštěvníků může být pro organizátory nejlepším měřítkem vydařenosti tradičních slavností. Koncept přitom zůstává stejný již řadu let.

„Klademe důraz na vystoupení našich lidí. Jako diváci i účinkující se sami pobavíme a potěšíme," popsal ještě před zahájením slavností starosta Halenkova Jiří Lušovský.

Cílem je podle něj také to, aby se na akci potkali lidé, kteří na Halenkově žijí. Na své si přitom vždy přijdou mladá i starší generace.