Pro ocenění si přišli jednotlivci i týmy v kategoriích mládeže a dospělých, trenéři, fotbalová osobnost a také hvězda Deníku, kterou svým hlasováním zvolili čtenáři Valašského deníku.

Nejvíce hlasů v poslední jmenované kategorii od veřejnosti získal vzpěrač Jiří Orság z TJ Sokol Karolinka. Na letních olympijských hrách v brazilském Riu získal 8. místo, byl také čtvrtý na mistrovství Evropy.

Jiří Orság se kvůli tréninkovému vytížení nemohl ceremoniálu zúčastnit, cenu proto převzala jeho maminka Alena Orságová. Kariéru svého syna samozřejmě bedlivě sleduje.

Čtěte také: VIDEO: Tesaři na Bystřičce opracovávají trámy pro Libušín

„Když byla olympiáda v Riu, vstávala jsem časně, abych ho viděla. Vždy, už z jeho výrazu ve tváři poznám, jak se cítí a jakou má formu,“ řekla zaplněnému sálu.

Z olympiády se Jiří podle ní vrátil spokojený. „Osmé místo je výborný výsledek,“ souhlasila Alena Orságová.

Do valašské Síně slávy vstoupil ve středu večer dlouholetý trenér plavání Miloš Drobník ze Vsetína. Začínal v roce 1964 jako trenér v plaveckém oddílu TJ Zbrojovka Vsetín.

Měl podíl na ustavení sportovních tříd a společně Anastasem Kocarevem vytvořil vynikající trenérský tandem. Výčet úspěchů vsetínských plavců by se dal stěží obsáhnout. Ocenění jej potěšilo.

Čtěte také: VIDEO: Stodola v Hošťálkové lehla popelem, jeden hasič se zranil 

„Byl jsem mile překvapený, když jsem se o něm dozvěděl. Teď si říkám: Drobníku, už můžeš skončit,“ žertoval na pódiu stále aktivní sportovec, který už má z roku 2011 ve sbírce i ocenění pro Sportovní osobnost města Vsetín.

Středeční slavnostní večer pořádalo Okresní sdružení České unie sportu ve Vsetíně ve spolupráci firmou Sport Action. Mediálním partnerem byl Valašský deník.

Udílení cen zpříjemnila sportovcům hudebním vystoupením zpěvačka Andrea Jarošová, představilo se artistické duo a mladí karatisté z SKP Vsetín. K vidění byla též laserová show.

Čtěte také: Hokejoví Bobři ztratili vyhraný zápas. Sezona pro ně skončila