Z pódia je písničkami vítá brněnská skupina Pocity. „Jsou to letošní vítězové folkové hudební soutěže Hanácké folkoš," upozorňuje hlavní organizátorka Amfolkfestu Eva Endy Rohlenová.

Pocity jsou v sobotu druhým účinkujícím. Už dříve první diváci slyšeli skupinu Jasoň ze Slovenska, která patří prakticky k inventáři Malého festivalu na konci světa. Hrála snad na všech ročnících.

Kapelu Pocity právě střídá na pódiu seskupení zkušených valašských hudebníků vystupujících pod názvem Noca s charizmatickou zpěvačkou, kytaristkou a zejména autorkou písní Marií Davidovou.

Nově příchozí návštěvníci využívají chvíle na přezvučení k průzkumu areálu, prodejních stánků či stánků s pivem a dalším občerstvením. Anebo také alespoň k chvilkovému úniku do stínu, kterého v zahradě není moc.

Návštěvníci si chválí rodinnou atmosféru

Pulčínský Amfolkfest má zvláštní kouzlo, díky kterému má každý z příchozích pocit, že se se všemi v areálu odjakživa zná. A právě přátelská atmosféra je jednou z věcí, kterých si diváci na akci cení. „Je to krásný, takřka rodinný festiválek. Líbí se nám, že není přelidněný, atmosféra je srdečná, domácká," pochvalují si Renata a Víťa Hřebíčkovi, kteří přijeli z Břestku.

Na Amfolkfestu jsou už potřetí. Jezdí s partou kamarádů. „Poprvé jsme sem jeli kvůli kapele Dareband, kterou jsme předtím slyšeli u nás v Břestku," prozrazuje Víťa Hřebíček.

Moderátorská dvojice Honza Gottfried a Milan Belmondo Plch mezitím divákům představují dalšího z účinkujících. Tentokrát je to skupina Country míza, která přináší bluegrassové osvěžení.

Areál už je velmi sympaticky zaplněný a program stále ještě velmi bohatý. Posluchači se mohou těšit ještě na kapely Bodlo, Půljablkoň, FilipM, Shamrock Redheads či hlavní hvězdu letošního ročníku skupinu Neřež.

Festivalové dění přenášejí on-line na web

Kdo nemůže být přímo v areálu pulčínského Informačního centra, nemusí litovat. Celý festival je totiž online přenášen prostřednictvím webových stránek.

Tečkou za 21. ročníkem Amfolkfestu je tradiční country bál, tentokrát ve společnosti kapely Vocode. Ten letošní je věnovaný vzpomínce na zesnulého muzikanta Zdeňka Palackého, který na Pulčíně od mládí hrával.