Když dohnali dvoubrankové manko, nakonec padli v 6. minutě prodloužení po zásahu svého bývalého kapitána Daniela Vaňka. Hodonín tak jako první v sezoně vyloupil Lapač.

Čtěte také: Fandům Vsetína loni ukázal prostředníček. Ať si nadávají, reagoval Luka

VSETÍN – HODONÍN 2:3 V PRODL. (0:1, 2:1, 0:0 – 0:1)

Stav série: 0:1

V první třetině nevyužil domácí favorit dvě přesilové hry, a tak ho trestal po obléhání Hromadovy branky vedoucí trefou hodonínský Kužílek. Ve 25. minutě to Na Lapači ztichlo podruhé, když se bekhendem trefil Kadlec. Vsetín se ale zmátořil. Během dvou minut bylo srovnáno. U obou branek byl Kolařík. Nejprve přihrál Vávrovi, aby sám poté vyrovnal. Třetí třetina před 3580 diváky byla kdo s koho. Celý Lapač se radoval v závěru, ale Čuřík trefil jen boční síťku. V desetiminutovém prodloužení, které se hraje čtyři na čtyři, měli domácí výhodu přesilové hry, ale v čase 66:00 ukončil zápas přesným zásahem Vaněk. Vsetín se bude muset vrátit do série na horkém ledě Buřičů. Zápas se hraje už zítra.

„Špatně jsme vstoupili do zápasu tím, že jsme dostali první branku. Měli jsme dost střel i šancí, ale pohořeli jsme na výborném soupeřově brankáři. Nedařilo se nám v přesilovkách pět na tři, čtyři na tři ani v té v prodloužení. Musíme se z toho poučit a věřím, že v úterý v Hodoníně vyhrajeme,“ burcoval po utkání vsetínský trenér Luboš Jenáček. 

Branky a asistence: 34. Vávra (Kolařík, Zúbek), 35. Kolařík (Teper) – 15. Kužílek (Vaněk, Charvát), 25. Kadlec (Peš), 66. Vaněk. Vsetín: Hromada – Jeník, Mojžíš, Hryciow, Janáček, Čech, Teper, Žák, Ostrčil – Finsterle, Kucharczyk, Luka – Kolařík, Vávra, Zúbek – Hořanský, Šilhavý, Čuřík – Kajaba, Pokorný D., Vítek. Trenéři Dopita a Jenáček.

Druhý semifinálový zápas: Poruba – Šumperk 5:4 v prodl. Stav série 1:0.

Související: Vsetín postoupil do semifinále rychlostí světla, Meziříčí připravilo o únik prodloužení