Hokejová exhibice bude připomínkou vyvrcholení sezony 1995/1996, kdy se vsetínský hokej dočkal druhého mistrovského titulu. Tehdy jej hokejisté vybojovali přímo na domácím stadionu před svými diváky.

Nejprve koncert, potom zápas

V sérii hrané na čtyři vítězná utkání zdolali Severočechy z Litvínova v poměru 4:1 na utkání, a tak se mohlo ve čtvrtek 28. března 1996 začít na Vsetíně po vítězství 2:1 v pátém utkání série opět velkolepě slavit.

Při sobotní připomínce slavného období vsetínského klubu se na straně domácích představí takřka kompletní soupiska tehdejší éry.

„Když se podíváme na tehdejší soupisky, Vsetín měl širokou základnu hráčů. Podařilo se mi zkontaktovat úplně všechny. Omluvili se jenom Roman Čechmánek, Standa Pavelec, Dan Vrla a Ivo Pešat. Jinak by měl být vsetínský tým kompletní," uvedl na klubovém webu předseda Valašského hokejového klubu Libor Forch, jenž hráče obou mužstev na exhibici svolává.

Diváci se tak mohou těšit na známá jména jako Rostislav Vlach, Jiří Dopita, Alexej Jaškin, Roman Stantien, Jan Srdínko, Tomáš Sršeň a další.

Za Litvínov budou připraveni nastoupit například Zdeněk Orct, Jan Alinč, Robert Kysela, Martin Balász, Ondřej Zetek a další. Objevit by se měli také zlatí olympionici Jiří Šlégr, Josef Beránek nebo Martin Ručínský. „Všichni, kteří přislíbili účast, se už na akci těší. Věřím, že i letos nabídneme fanouškům exhibici vysoké úrovně," řekl Libor Forch.

Už vloni si vsetínští fanoušci stejným způsobem připomínali vůbec první úspěšné extraligové finále v sezoně 1994/1995, kdy v bitvě o titul hokejisté Vsetína porazili Zlín. Utkání sledovalo 4 600 diváků. Ještě o rok dříve Na Lapači vzpomínali také na postup do extraligy.

Program sobotní exhibice začíná na zimním stadionu Na Lapači již v 15 hodin koncertem skupiny Fleret přímo na ledové ploše. Právě kapela Fleret je autorem a interpretem slavné vsetínské hokejové hymny Dú, Valaši, dú.

Samotné exhibiční hokejové utkání je na programu od 17 hodin.

Přímo na stadionu budou k zakoupení také repliky dobových dresů.