„Tohle vítězství může být zlomový moment celé série. Teď na Vsetíně vyhrajeme a sem se budeme vracet za stavu 2:3, kde už se budou strachovat a nebudou chtít jet k nám. Tíha psychiky by na nich mohla ležet,“ věří kapitán Vsetína Vít Jonák.

Vsetín přitom opět zažil hororový úvod zápasu. Už v 8. minutě prohrával 0:2 po dvou brankách Bradleye. Ani za nepříznivého stavu se Valaši nevzdali a ještě do konce první třetiny vyrovnali na 2:2 brankami Březiny a Jonáka. Šance měly oba týmy, ale skóre pohnuli Vsetínští.

Nejprve Hryciow tečoval střelu Slováčka, ve 36. minutě v oslabení ujeli hosté tři na jednoho a Rob nekompromisní střelou poslal Vsetín do dvougólového trháku. Ještě do konce druhé části snížil Karabáček a Jihočeši se ve třetí třetině hnali za vyrovnáním.

Jenže na výtečného Gábu ve vsetínské kleci, který pochytal 43 z 46 střel, si už nepřišli a po dramatické koncovce se vrací série opět do Vsetína.

„Dostali jsme dva rychlé góly a oni se už možná viděli ve vzdušných chrámech. My jsme ale zkrátka nesložili zbraně. Věděli jsme, že góly dát umíme, i když to poslední tři zápasy tak nevypadalo, ale hráli jsme, co jsme si řekli. Chodili jsme do brány a padaly od nás góly z předbrankového prostoru nebo zacloněné střely od modré čáry. To bylo, co jsme chtěli,“ pochvaloval si Jonák. 

České Budějovice vs, Vsetín - 3. semifinálový zápas
Vsetín ani ve třetím zápase nedal Motoru branku a je krok od vyřazení

ČESKÉ BUDĚJOVICE – VSETÍN 3:4 (2:2, 1:2, 0:0)

Stav série: 3:1

Branky a nahrávky: 4. Bradley (Karabáček, Pýcha), 8. Bradley (Z. Doležal, Karabáček), 38. Karabáček (Bradley, M. Jandus) – 13. Březina (J. Drtina), 18. Jonák (Mikuš), 28. Hryciow (Slováček, Pitule), 36. Rob (Karafiát). Rozhodčí: Barek, Pilný – Kreuzer, Polonyij. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6421 (vyprodáno). Střely na branku: 46:17. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:4, 3:4.

ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň – Kutlák, Plášil, Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák, R. Přikryl, Babka – Beránek, Dančišin, Heřman – Doktor.

VHK ROBE Vsetín: Gába – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Vávra, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Březina – Karafiát, Pitule, Hořanský.

Druhé semifinále: Kladno – Jihlava 5:3 (1:2, 1:1, 3:0) Stav série: 3:1