Vsetín – Poruba 5:1 (2:0,1:0,2:1)

V první třetině měli domácí jasně navrch. Kromě dvou branek Čuříka z přesilovky a Šilhavého nastřelili i tři tyčky. Ve druhé třetině se hosté zvedli. I oni se dostávali do šancí, ale hřebíčkem do jejich rakve byla po půlce zápas třetí branka Vávry. Vsetín se dostával do náporu díky přesilovým hrám a po čtvrté brance Luky ve třetí třetině byli hosté zralí na ručník. Nakonec i oni se dočkali čestné branky, kdy spolehlivě chytajícího Šurého překonal Orság. Poslední slov měl nejproduktivnější hráč domácích Radim Kucharczyk, který poslal Porubu domů s pětibrankovým debaklem.

Čtěte také: Nezačínáme venku. Na to jsme předešlá dvě finále dojeli, přiznal kouč Luboš Jenáček

My jsme odehráli jednu z nejlepších prvních třetin v play – off. Mohli jsme dát i více než dvě branky. Od stavu 2:0 jsme ale špatně bránili a několikrát nás podržel výborný Michal Šurý v brance. Naštěstí jsme dali třetí a čtvrtou branku. Tím bylo rozhodnuto. My se ale musíme do sobotního zápasu zlepšit v obraně. Byla tam mezery. Poruba bude doma hrát určitě lépe," řekl po utkání vsetínský trenér Luboš Jenáček. Druhý zápas finále se hraje v sobotu 25. března od 17 hodin v Ostravě na ledě Poruby.

Branky a asistence: 6. Čuřík (Kajaba, Čech), 14. Šilhavý (Čuřík, Kajaba), 32. Vávra (Čech, Ostrčil), 44. Luka (Finsterle), 59. Kucharczyk (Luka) – 55. Orság.

Vsetín: Šurý – Jeník, Teper, Čech F., Janáček, Ostrčil, Mojžíš, Hryciow – Pokorný, Šilhavý, Vávra, Zúbek, Kolařík, Kajaba, Finsterle, Čuřík, Vítek, Daněk, Luka, Hořanský, Kucharczyk. Trenéři Dopita a Jenáček

Stav série: 1:0.

Čtěte také: Valaška bude letos pro diváky atraktivní