KOPŘIVNICE – VSETÍN 3:8 (0:1, 2:2, 1:5)

Favorit rozhodl o čtvrté jasné výhře a postupu do semifinále pěti brankami v poslední třetině. Kopřivnice se tentokrát držela dvě třetiny, ale branka Pokorného tzv. do šatny jako by ji nahlodala a v poslední části hry na silného soupeře již domácí absolutně nestačili. Dostali gólovou rukavici, když ji načal nejlepší vsetínský střelec Kucharczyk. Kopřivnice sice ještě snížila na 3:4, ale to byla její labutí píseň. Kajaba hned zařídil dvoubrankový rozdíl a pak se vsetínská mašina rozjela k obvyklému konci. Vícególovým střelcem postupujícího celku byl tentokrát Vladimír Luka.

Čtěte také: OBRAZEM: Zápasníci se utkali v brazilském jiu jitsu

„Dnes jsme nehráli dobře. Kluci jako by měli v hlavách, že je to 3:0 a že dáváme hodně gólů. Naštěstí soupeři došel dech, my jsme nasázeli nějaké branky a jasně vyhráli. Musíme pro semifinále přepnout na vyšší level. Jsme rádi, že jsme sérii zvládli v nejkratší možné době a můžeme se bez zranění připravovat na dalšího soupeře,“ řekl po utkání vsetínský trenér Luboš Jenáček.

Branky a asistence: 22. Pěnčík (Vyčesaný), 32. Ollender (Krutil, Hrubý), 46. Tomášek (Ollender) – 13. Luka (Kucharczyk, Jeník), 30. Kolařík (Vávra, Janeček), 40. Pokorný (Janeček), 42. Kucharczyk (Luka, Hryciow), 47. Kajaba (Ostrčil), 50. Ostrčil (Kucharczyk), 51. Zůbek (Hryciow, Kolařík), 58. Luka (Kucharczyk, Mojžíš). Stav série 0:4. Vsetín: Hromada – Jeník, Mojžíš, Janáček, Hryciow, Teper, Čech, Žák, Ostrčil – Finsterle, Kucharczyk, Luka, Kolařík, Vávra, Zůbek, Hořanský, Šilhavý, Čuřík, Kajaba, Pokorný, Vítek. Trenéři: Dopita a Jenáček.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – ŠUMPERK 3:4 PO PRODL. (1:0 ,1:2, 1:1 - 0:1)

To byla zase bitva. Série Valašského Meziříčí se Šumperkem je nesmírně vyrovnaná. Ve čtvrtém zápase šli domácí brzy do vedení a pak padaly slepené branky. Udeřil jeden tým, ihned reagoval druhý. Domácí zase držel vynikající Plšek. Hned v první minutě prodloužení byl za podražení vyloučen domácí hrající sportovní manažer Petr Dvořák. Šťastnou vítěznou branku dal z přesilovky Sedláček a série se stěhuje v neděli na led Draků ze Šumperka. „První třetinu jsme dodržovali taktiku, ale od druhé jsme nehráli dobře. Nakonec remíza po šedesáti minutách byla pro nás dobrá. Nechci se obhajovat, ale v prodloužení jsem nefauloval. Šumperští hráči simulují a rozhodčí jim to baští,“ řekl zklamaný Petr Dvořák po prohraném utkání. 

Čtěte také: Házenkáři Zubří zlomili Jičín ve druhém poločase a dál jsou druzí

Branky a asistence: 2. Studený (Fojtík), 30. Brunec (Kývala, Dvořák), 43. Mikel (Nedbálek) – 26. Hroch (Janota), 29. Vachutka (Králík), 43. Vymazal (Novosad), 61. Sedláček (Králík, Vachutka). Stav série: 2:2. Val. Meziříčí: Plšek – Nedbálek, Mikel, Hajda, Báchor, Hladiš, Varga Mar., Baroš – Dvořák, Kývala, Fojtík, Dalajka, Brunec, Studený, Pořický, Varga Mir., Martiník, Varga D., Andris, Podešva, Hlaváč. Trenér Čechmánek.
DALŠÍ VÝSLEDKY – 4. zápasy čtvrtfinále play- -off: Opava – Hodonín 4:7 (stav série: 1:3), Nový Jičín – Poruba 0:3 (stav série: 1:3).

Související: Vsetín jede pro postup