Řada fanoušků Vsetína nepřišla podpořit své hráče. Příznivci tak reagovali na vyjádření vedení valašského klubu k událostem v Hodoníně. Na tamním zimním stadionu při předcházejícím sobotním utkání někdo z fanoušků Vsetína použil pyrotechniku.

Trenér Vsetína i vedení VHK to jednoznačně odsoudili. „Co se stalo v závěru utkání v Hodoníně, je neomluvitelné a rozhodně by se to nemělo dít. Tohle na zimák nepatří a je úplně jedno, jestli to jsou fanoušci Vsetína, nebo někoho jiného. Je to ostuda vsetínských fanoušků a je to opravdu odsouzeníhodné," prohlásil trenér Vsetína Jiří Dopita.

Jednatel Vsetínského hokejového klubu Daniel Tobola řekl, že je v zájmu všech, aby se společně radovali ze sportovních výkonů a posouvali hokejový Vsetín dál. „S jedinci, kteří jsou schopni v uzavřeném prostoru použít pyrotechniku, nechceme dále spolupracovat. Jejich chování je neomluvitelné," dodal Tobola s tím, že dotyčné provinilce monitorují a žádají fanoušky o spolupráci.

Tvrdé jádro vsetínských fanoušků si výtky vedení i trenéra vysvětlilo po svém. Středeční utkání domácích s hráči Nového Jičína se někteří fanoušci rozhodli bojkotovat.

Neúčast fandů byla znát na vlažné atmosféře, která na stadionu během utkání panovala. Že jsou fanoušci důležitým šestým hráčem v poli, připomněl trenér Luboš Jenáček. „Osobně s bojkotem fanoušků nesouhlasím. Kluci na ledě za některé věci nemůžou a podporu si zaslouží. Už jen za sérii jedenácti výher a předváděné výkony. Jdeme do závěru sezony a měli bychom se semknout. Jsme vděční za každého fanouška," připomněl Jenáček.

Členové vsetínského kotle se na sociální síti vyjádřili v tom smyslu, že neúčastí na středečním utkání chtěli dokázat, jak může vypadat atmosféra na stadionu bez jejich podpory. „Měli bychom držet pohromadě, i když se stane nějaký problém. Nelíbí se nám, že nás hned odsoudili," vzkázali. Na dnešním zápase v Kopřivnici už se ale chystají hokejisty Vsetína plně podpořit.

ČTĚTE TAKÉ

Nejlepší lyžařské podmínky za poslední léta, pochvalují si vlekaři ze Ski areálu