„Jednou jsem si s ním zahrál na jednom srazu v U16. Takže se trochu známe. Ale jinak to beru s nadhledem. Přeju mu, aby se letos prosadil do prvního týmu Washingtonu. Shodou okolností to je právě můj nejoblíbenější klub v NHL,“ rozesmál se odchovanec Karlových Varů, který poslední sezonu odehrál v Hodoníně.

Ve čtvrtfinále play-off se tedy postavil právě proti Vsetínu.

„Dostal jsem se tady přes pana Tobolu, který si mě pamatoval z loňska, jak jsem hrál za Hodonín. Domluvili jsme se, že mě vezme na zkoušku, jsem za tu šanci hrozně vděčný,“ vzkázal do kanceláří vsetínského Lapače útočník, který ve 49 zápasech včetně play-off v dresu Drtičů nastřílel 17 gólů a přidal 20 asistencí.

I on zaregistroval hokejovou euforii, která pobláznila Vsetín a vyvrcholila zatím návratem do druhé nejvyšší soutěže.

„Pro mě to byl takový malý sen, když jsem měl možnost si tady loni zahrát za Hodonín. Ta divácká kulisa a atmosféra jsou prostě neuvěřitelné. Jde vidět, jak to tu ti lidi strašně žerou a to se mi líbí,“ přiznal Vrána, jenž už do I. ligy nakoukl v sezoně 2014/2015 v dresu Kadaně, za kterou odehrál čtyři zápasy.

„Ve Vsetíně jsem si zahrál i jednou za Chomutov v juniorce, je to tady úžasné. Určitě nejen já mam hrozně rád, když je pořádná atmosféra a nabitý stadion. Takže jsem tady hrál vždycky moc rád a pokaždé jsem se tady moc těšil,“ podotkl.

Také z týmu, který prošel přes léto poměrně výraznou obměnou, má pozitivní dojmy.

„Tým vypadá skvěle, zatím si to tak trochu sedá. Zvykáme si každý na své spoluhráče z lajny a na tým celkově, ale je tu opravdu skvělá parta. Takže to bude fungovat, jak má,“ myslí si Vrána, který odehrál sezonu 2012/2013 v zámořské juniorce GMHL za Shelburne Red Wings, kde nastřílel 53 gólů a posbíral 96 kanadských bodů.

„Ale abych byl upřímný, tak na tuhle zkušenost nerad vzpomínám. Nebyl to žádný dobrý hokej. Byla to chyba, které lituji, dál bych se k tomu asi nevyjadřoval,“ omluvil se Vrána.