„Měl jsem i další nabídku, ale Vsetín byl pro mě jasná volba,“ komentoval svůj návrat sedmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí, který naposledy působil v prvoligovém Havířově. Největší část kariéry mimo Valašsko však strávil v Ústí nad Labem.

Vybavil jste si při návratu na Lapač momenty?
Vzpomínky přišly okamžitě. Strávil jsem na Lapači většinu kariéry, prošel jsem hlavně mládežnickými týmy. Chodil jsem ve Vsetíně i na střední školu, takže je to příjemný návrat. Vždycky je lepší vrátit se na Valašsko než jít do neznámého prostředí.

Byla to jasná volba, nebo jste měl více nabídek?
Měl jsem ještě jednu nabídku, ale Vsetín měl přednost. Rozhodoval jsem se, co by pro mě bylo nejlepší po hokejové stránce. Lapač byl jasná volba. Budu samozřejmě také doma a všudypřítomná hokejová euforie v klubu je nepopiratelná. Takže rozhodlo hned několik příjemných věcí.

Jaké máte z týmu zatím dojmy?
Dojmy jsou smíšené, ale myslím si, že zápas s Přerovem byl dobrý, i přestože jsme ještě netrénovali žádné herní prvky. Zatím hodnotím první dva zápasy kladně.

Jak se událo vaše angažmá na Vsetíně?
Byl jsem v kontaktu s Radimem Tesaříkem i v průběhu sezony. Jak Vsetín postoupil, tak jsme se jenom sešli a začali řešit mé působení.

S trenérem Jiřím Dopitou jste se už bavili, jaká by měla být vaše role v týmu?
Tohle jsme ještě neřešili. Zatím netrénujeme herní situace nebo nenacvičujeme nějaké akce. Takže na to zatím nepřišla řeč.

Jakou kvalitu mají tréninky? Je to srovnatelné s něčím, s čím jste se už setkal?
Je to hodně náročné a tréninky mají skutečně vysokou úroveň. Zažil jsem to jenom jednou s panem Hořavou v Ústí nad Labem. Jinak zatím ne.

V minulé sezoně jste působil i ve Zlíně. Nemrzelo vás, že jste nezůstal?
Nijak jsem nad tím nepřemýšlel. Člověk by si mohl říkat, co by mohlo a nemohlo být, ale to je zbytečné. Zlín jsem bral jako zkoušku, kdy jsem si chtěl vyzkoušet extraligu. Nyní to beru jako dobrou zkušenost.

Jaké jsou nyní vaše cíle ve žlutozeleném dresu?
Cíle jsou vždycky ty nejvyšší. Bylo by zbytečné, kdybychom bojovali u konce tabulky. Konkrétně teď nejsou žádné stanovené mety, ale chceme hrát co nejlépe, jak to jen bude možné.

Autoři: JAN NAVRÁTIL, DANIEL OSTRČILÍK

Extraligoví hokejisté Aukro Berani Zlín nastoupili ve svém třetím přípravném zápase proti úřadujícímu mistrovi Kometě Brno.
Chytil po návratu ze zámoří bleskově udeřil. Kometa však vyhrála