Valaši pod vedením nového kouče Jaroslava Stuchlíka, který přišel loni v létě, obsadili po základní části sedmou příčku a s jistotou postoupili do play off. „Střed tabulky odpovídal síle týmu, jaký jsme letos měli k dispozici,“ glosoval postavení svého týmu v tabulce kouč Valašského Meziříčí Jaroslav Stuchlík.

Před vyřazovací částí to dlouho na devadesát procent vypadalo, že Bobři vyfasují do prvního kola Havířov, nakonec se to v posledním kole změnilo právě na Karvinou. „Pro play off jsme si soupeře rozhodně nevybírali. Havířov i Karviná má svoje velké přednosti, každý jiné. Havířov vyrovnané všechny formace, skvěle bruslí. Karviná zase efektivitu zakončení a velké zkušenosti klíčových hráčů, které umí prodat hlavně v přesilovkách, kdy si umí dát puk přesně tak, jak potřebují,“ hlásil před začátkem play off trenér Valašského Meziříčí Jaroslav Stuchlík.

Ve vyřazovacích bojích sice vypadli Meziříčané s Karvinou hned ve čtvrtfinále ve třech zápasech. To se ale vzhledem k aktuální síle soupeře, v jehož kádru je spousta zkušených hokejistů v čele s Davidem Moravcem, asi dalo předpokládat.

V sérii s Karvinou a potažmo po celou sezonu se Bobři trápili v zakončení, ale také v defenzivní činnosti to nebylo ideální, často inkasovali hodně branek. „V obraně nás tlačila bota prakticky celou sezonu. Občas všichni hráči jaksi vrhli všechny síly do útoku a zapomínali na zadní vrátka, i proto tolik divokých výsledků,“ ohlíží se za sezonou 2011–2012 kouč Stuchlík. Tým také trápila po většinu sezony špatná produktivita. Ambruz s Bokrošem či bratry Vargovými nebo pomocníky z prvoligové Olomouce všechno neutáhli. Obzvláště těžké to bylo poté, co v týmu v průběhu sezony skončili zkušení borci se zkušenostmi z extraligy Robin Bacul a Milan Kopecký. Jejich branky pak Bobrům hodně chyběly.

Částečnou útěchou pro meziříčský tým tak může být alespoň pokračující dominance ve valašských derby proti Vsetínu. Hned v tom prvním ve třetím kole sice Bobři doma padli a byla to vůbec první porážka se Vsetínem v mistrovských zápasech v historii, v dalších třech už se však radovali hokejisté Meziříčí. Fanouškům jistě zůstal v paměti výrok kouče Bobrů Stuchlíka po druhém derby sezony, ve kterém jeho svěřenci vyhráli Na Lapači 2:0 a trenér to pak kvitoval slovy: „Jsem tady celkem krátkou dobu, ale rychle jsem poznal, že prohrát se může s každým, jen ne se Vsetínem,“ říkal tehdy s úsměvem. Pak vyhráli Bobři nad Vsetínem i třetí a čtvrtý zápas sezony a momentální bilance v mistrovských zápasech tedy zní 11:1 pro Valašské Meziříčí. Na další derby si budou muset fanoušci obou táborů počkat buď do srpna (v případě, že by se oba týmy střetly už v přípravě) nebo do září, kdy odstartuje nový ročník druhé ligy.