„Nebyl to náš zápas. Musíme hrát fakt líp,“ přiznal autor vítězné trefy z 19. minuty Radim Kucharczyk, který během rozhovoru pro Deník vyjížděl pozápasovou únavu na rotopedu v kabině.

Vypadalo to, jako by vás probudila a nastartovala neproměněná přesilovka pět na tři. Souhlasíte?

Ano, sehráli jsme ji totiž šíleně. Z přesilovek pět na tři musí padnout góly. Tam jsme si to nedali, jak bychom potřebovali. To bylo špatně. Naštěstí nám to tam pak napadalo, ale v takových zápasech je to rozhodující. Musíme je proměňovat.

Čím si nervozitu vysvětlujete?

To je tak vždycky. Jsou to zápasy o všechno. Je to o prvním gólu. Fyzicky si myslím, že jsme na tom daleko lépe. Potom jsme si zápas pohlídali. Ale je jasné, že podobné zápasy jsou opatrné.

Zhruba od třetího gólu Filipa Čecha to už vypadalo jako jednoznačná záležitost. Bylo těžké udržet koncentraci a nepolevit?

Trenéři nás k tomu nabádali, abychom zápas odehráli s nulou a nedali jim ani čichnout. Byla tam zároveň spousta věcí, na kterých musíme zapracovat. Za dva dny by se nám mohly vymstít.

Ve Vsetíně začala zhotovitelská firma počátkem dubna 2017 s opravou Nadjezdu Pionýrů.
Oprava nadjezdu komplikuje dopravu. PODÍVEJTE SE

Každopádně je to teprve první krůček ke splnění cíle. Ten o všechno vás čeká pozítří proti Havlíčkovu Brodu, že?

Jasné, trochu nás to povzbudilo. Ale v neděli to bude těžší. Hlavně pokud bychom hráli takhle, úplně si nemyslím, že by to bylo jednoznačné. Musíme hrát fakt líp! (důrazně)

Po Havlíčkově Brodě jste byl na tým kritický. Takže se výkon podle vás neblížil vašim představám?

Ani zdaleka. Sice jsme je pak přehráli, ale nebyl to náš super zápas. Byl upracovaný. Za výhru jsme rádi, ale musíme přidat.

Chybí tomu lehkost, kterou jste měli v základní části?

Hlavně využití přesilovek. Z nich musíme dávat góly. Přesilovky rozhodují všechny zápasy všude. Jsou to důležité momenty a my z nich góly nedáváme. Při hře pět na pět šance proměníme. Ale na tom musíme zapracovat.

S někdejším spoluhráčem ze Vsetína, dnes hrajícím trenérem Jablonce Tomášem Demelem jste stihl prohodit pár vět?

Ne, dnes vůbec. Jen při rozcvičce jsem ho tam poplácal, nebo spíš sekl přes lýtko. Ale nic nebylo. Na ledě jsme se potkávali, ale nijak jsme si nevykládali. Nebyl čas. Byl to totiž i dost vypjatý zápas.

Radim Tesařík. Ilustrační foto.
Tesařík: Teď bychom zaplnili stadion i pro deset tisíc lidí

Vsetín – Jablonec n. N. 5:0

Branky a nahrávky: 19. Kucharczyk (Kolařík), 22. Šilhavý (Hryciow), 25. Čech (Finsterle), 46. Šihlavý, 51. Vávra (Kucharczyk, Kolařík). Rozhodčí: Mikula, Dědek – Hanzlík, Rožánek. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5200. Střely na branku: 45:22. Průběh utkání: 5:0. Třetiny:
1:0, 2:0, 2:0.

Vsetín: Šurý (Hromada) – Jeník, Čech, Mojžíš, Janáček, Ostrčil, Stuchlík, Hryciow – Pokorný, Šilhavý, Vávra, Zúbek, Kolařík, Kajaba, Hrazdira, Finsterle, Čuřík, Vítek, Daněk, Hořanský, Kucharczyk.

Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouškal) – Moravec, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Žalud, Hubáček – Nevyhoštěný, Bříška, Havlas, Homolka, Demel, Brabec, Mulač, Prokeš, Frk, Pulec, Gecko, Švík.

Ohlasy trenérů:
Trenér Vsetína Luboš Jenáček: „První třetina byla hodně nervózní, druhá a třetí už byla lepší. Bylo vidět, že výkon v Havlíčkově Brodě, který nebyl dobrý, nás poznamenal. Na začátku nám odskakovaly puky, nejezdilo nám to. Hodně nám pomohl první gól v závěru první třetiny od Radima Kucharczyka. Po druhém vstřeleném gólu jsme se zlepšili. Z kluků jako by spadly balvany a deky. Začalo jim to víc jezdit. Pak i přes sympatický výkon Jablonce jsme zápas v pohodě dovedli do vítězného konce. Bohužel jsme neproměnili přesilovku pět na tři. Potýkáme se s přesilovkami dlouhodobě. Trénujeme je dostatečně. Možná tam nemáme správný mix hráčů. Ale máme málo střelby. Nevytváříme si zásadní střelecké pozice, které by vedly ke gólu. Do předbrankového prostoru se nedostaneme ani k dorážkám. Bohužel přesilovky nám zatím nejdou. Snad to přijde v rozhodujícím zápase sezony o všechno v neděli. Pravda je, že tyhle přesilovky, zvláště pak dlouhé, by se měly proměňovat.“