V devětatřiceti letech navlékne oranžovomodrý dres a pokusí se slovácký celek dovést do WSM ligy.

„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo Pavla do týmu přivést, protože jsme kromě kvality potřebovali také zkušenost, což právě Mojžíš bezesporu splňuje,“ uvedla na klubovém webu šéfka Drtičů Jana Gajošová.

Bývalý hráč Vítkovic nebo Znojma v minulé sezoně patřil mezi nejlepší obránce druhé ligy. Svoji výkonnost prokazoval v základní části, v play-off i následné kvalifikaci o WSM, kam Vsetín nakonec postoupil.

„Máme mladé mužstvo, které potřebuje i zkušené a ostřílené borce. Věříme, že toto je další část mozaiky na cestě za naším cílem,“ prohlásila Gajošová.

Vsetínští hokejisté. Ilustrační foto
Vsetín opět posílil. Na Lapač přichází Dundáček

Pavel Mojžíš začínal s hokejem v pěti letech v rodném Zlíně, kde postupně prošel všemi kategoriemi. V osmé třídě se svými spoluhráči vybojoval pro Berany titul mistra republiky. Stejný úspěch pak zopakoval i v dorostu.

První start v mužské extralize si poctivý bek připsal v devatenácti letech. Devětadvacátého prosince 1996 nastoupil do utkání proti Slavii Praha.

V dalších sezonách Mojžíš patřil k základním členům zlínské sestavy, v níž také slavil svůj první velký týmový úspěch.

V ročníku 1998-1999 se Ševci probojovali až do finále extraligy, v němž padli ve valašském derby proti Vsetínu. V roce 2002 odešel z mateřského klubu na hostování do prvoligového Kladna, kterému pomohl k návratu mezi tuzemskou elitu.

Následující léto zamířil zpět na jižní Moravu, o služby produktivního zadáka projevili zájem znojemští Orli, s nimiž na jaře 2006 prošel až do extraligového semifinále. Další Mojžíšovou štací byla v roce 2009 brněnská Kometa.

Tomáš Frolo. Ilustrační foto.
Frolo se vrátil do Vsetína. Už jsem tady doma, přiznává

V moravské metropoli strávil dvě sezony.

Ve třiatřiceti letech si Mojžíš poprvé v kariéře vyzkoušel zahraniční angažmá, když kývl na nabídku polského Sanoku, s nímž hned v první sezoně slavil zisk mistrovského titulu.

Ve dvaačtyřicetitisícovém městě zůstal ještě další sezonu, v létě 2013 se přesunul o tři sta kilometrů západněji, do třikrát větších Tych.

I s nimi se v premiérové sezoně dostal až do finále polské extraligy, ve kterém ale Tychy nestačily na Mojžíšova předešlého zaměstnavatele. Pomsta se ale konala už v následujícím ročníku.

Oba soupeři se potkali už v semifinále, v němž tentokrát Tychy svého soka porazily 4:2 na zápasy.

Ve finále pak Tychy stejným poměrem porazily Jastrzębie a Pavel Mojžíš tak slavil svůj druhý titul mistra Polska. Po tomto úspěchu se zkušený hokejista rozhodl pro návrat do republiky a před sezonou 2015/2016 podepsal smlouvu v prvoligovém Prostějově.

Minulý ročník pak strávil ve Vsetíně, s nímž letos v dubnu slavit postup do WSM ligy.

Luboš Horčička
Vsetín posílil Horčička, odchází Hromada