Zároveň se rozhodlo, že semifinálovým soupeřem Vsetína bude Hodonín.

VAL. MEZIŘÍČÍ – ŠUMPERK 2:4 (0:0, 1:0, 1:4)

Konečný stav série: 2:4.

Vyrovnaná první třetina moc zajímavého nenabídla, vyrovnané byly i zákroky obou brankářů. Ve 24. minutě se osvědčil důraz čtvrté řady Bobrů a Michal Hlaváč dostal domácí do vedení. Zápas konečně po první brance začal připomínat nádech play-off.

Jedenáct sekund stačilo Petru Dvořákovi, aby poslal domácí na začátku třetí třetiny do dvoubrankového vedení. Před zraky pozorovatelů z řad vsetínských hráčů nedal třetí branku Martiník a zápas se začal lámat v neprospěch domácích. Draci se začali důrazně tlačit před branku. Kontaktní branku dal Langr a pak přišel šok.

Bobři inkasovali během dvou minut dvě branky a z tohoto šoku se již nedokázali probrat. Šumperk ovládl zápas a skvělý Plšek chránil domácí od další gólové pohromy. Domácí to zkusili v šesti, ale při power-play ukončil tuto sérii střelou do prázdné branky Sedlák.

„Selhali jsme v našem herním systému, který jsme nevydrželi praktikovat až do konce. Dovolili jsme soupeři vyrovnat a to nás psychicky položilo na kolena a již jsme se nezvedli,“ hodnotil vyřazení a předčasný konec sezony hrající sportovní manažer Valašského Meziříčí Petr Dvořák. (mar)

Branky a asistence: 24. Hlaváč (Pořický, Podešva), 41. Dvořák (Báchor) – 50. Langr (Králík, Sedláček), 55. Cink (Fischer, Hroch), 56. Matějka (Vymazal), 60. Sedlák.

Val. Meziříčí: Plšek – Báchor, Hladiš, Chroboček, Hajda, Baroš, Dudek, Varga Mar. – Dvořák, Kývala, Brunec – Fojtík, Dalajka, Studený – Varga Mir., Andris, Martiník – Pořický, Hlaváč, Podešva, Varga D. Trenér: Čechmánek.

Semifinálové dvojice: Vsetín – Hodonín, Poruba – Šumperk. (Série hrané na 3 vítězné zápasy začínají v neděli 12. března.)