OPAVA – VSETÍN 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Konečný stav série: 2:3.

Rozhodující čtvrtfinálový duel zavedl hokejisty na led Opavy. Pod dojmem důležitosti utkání začaly oba celky opatrně, v první třetině si tak diváci příliš vzrušujících momentů neužili. O to napínavější však byla třetina druhá. Hned v jejím úvodu byl vyloučen Kajaba a Slezané početní výhodu využili, když se na brankovišti prosadil důrazný Lukáš Svoboda.

Za nepříznivého stavu 0:1 se Vsetínští museli pustit do útoku a to se vyplatilo! V polovině zápasu to byl nejprve Juraj Tichý, který využil hrubky v rozehrávce Slezanu a v přečíslení překonal Šafránka. O čtyři minuty později pak dokonal v přesilovce obrat zápasu i celé série kanonýr René Kajaba. Ten i s pomocí brusle nešťastného obránce Opavy propasíroval puk za Šafránka a Vsetín vedl 2:1

Ve třetí třetině se Valaši zaměřili především na pozornou defenzivu. Dokázali ubránit několik oslabení, v závěru přežili i sérii nebezpečných závarů před Plškovou brankou a po 60. minutách se mohli radovat z postupu. V semifinále je čeká největší favorit soutěže Prostějov, který vyřadil Frýdek-Místek v nečekaně dramatické sérii 3:2 na nájezdy.

Branky a nahrávky: 22. Svoboda (Kukol, J. Vítek) – 31. Tichý (Hruška, Žák), 36. Kajaba (Vaněk).

Vsetín: Plšek – Hurtík, L. Vrba, Žák, F. Vrba, Hryciow, Tichý, Farda – Tesařík, Kajaba, Vaněk, Ambruz, Hruška, Ševčík, Miškovský, Zúbek, Podešva, D. Vítek, Kývala, Báchor.

Další výsledek čtvrtfinále: Prostějov – Frýdek-Místek 4:1, konečný stav série: 3:2.

Semifinále play off: Prostějov – Vsetín, Poruba – Přerov.