Byli jste krůček od vyřazení, co nastartovalo váš obrat v sérii?

Rozhodujících faktorů bylo více. Myslím, že nejdůležitější bylo, že i přesto, že jsme prohrávali 0:2 na zápasy, jsme věděli, že v obou utkáních jsme nebyli horší. Opava měla trochu více štěstí. Také jsme měli více sil než Slezané, jelikož jsme hráli na čtyři pětky, a tým tak ušetřil hodně sil. Po druhém zápase navíc udělali trenéři menší změny v sestavě, které nám taktéž prospěly.

Kdy vám bylo během série s Opavou nejhůř?

Nejhůř jsem se cítil ve čtvrtém zápase, když šel v penaltovém rozstřelu na nájezd třetí opavský hráč. Kdyby proměnil, byl by konec. V té chvíli jsem si říkal, že to není možné, abychom už končili, že musíme vyhrát. A podařilo se.

Kolik sil vám vzalo otáčet sérii ze stavu 0:2 na 3:2?

Ubralo nám to hodně sil, ale podstatné je, že jsme neměli moc zraněných hráčů, což je v zápasech play off hodně důležité. Díky tomu jsme mohli hrát na čtyři pětky a všichni mohli být vytěžování rovnoměrně.

Na včerejší zápas dorazilo do Opavy nejméně 500 vsetínských fanoušků, jak důležitá byla pro vás jejich podpora?

Podle mě jich bylo více než 500. Myslím, že nás přijelo podpořit kolem 700 fanoušků. Bylo to parádní! Hráli jsme „doma" i v Opavě, diváci nás hodně hnali a neustále podporovali. To dodává do žil tu správnou energii.

Jaké to je, dostat se po třech sezonách ve vsetínském dresu poprvé do semifinále?

Je to super pocit, myslím, že jsme si to zasloužili. Už bylo dost těch zklamání z prvního kola play off, toto je pro nás pro všechny velký úspěch. Budeme šlapat dál a snažit se vyhrát nejbližší zápas.

S čím půjdete na favorizovaný Prostějov?

Nebudu prozrazovat, s jakou taktikou proti Prostějovu nastoupíme, byly by to jen otřepané fráze a navíc by to mohlo pomoci našemu soupeři, což nechci. Náš tým je silný a to je naše největší výhoda.

S Prostějovem máte v sezoně vyrovnanou bilanci – dá se říct, že vám jeho styl sedí?

Jestřábi se snaží hrát hokej, což nám vyhovuje. My se pokusíme být v každém zápase lepší alespoň o jeden gól, a pokud se nám to podaří, bude to paráda.

Autor: Kristýna Guricová