HODONÍN – VSETÍN 2:5 (0:0, 1:2, 1:3)

Konečný stav série 1:3.

Vsetín měl v první bezgólové třetině více šanci, ale domácí hrdina Kotvan čaroval v brance proti velkým šancím Kolaříka a Čecha. Když ve druhé třetině nedal další šanci Zúbek, trestal na druhé straně první brankou zápasu bývalý vsetínský obránce Haloda.

Vsetín otočil vývojem skóre v posledních pěti minutách prostřední části hry, kdy se už po několikáté předešlé šanci trefil Kolařík a na něho navázal Finsterle.

I když po 37 sekundách třetí části hry poslal Vsetín do dvoubrankového náskoku opět Finsterle, Hodonín ještě jednou a naposledy reagoval. Od stavu 2:3 však Vsetín v poslední pasáži zápasu, kterou plnila vyloučení, kráčel za stvrzením postupu.

Polední dvě branky dal Kajaba, tu druhou při necelé tři minuty trvající power play domácích a favorit tak mohl slavit.

Čtěte také: Další překvapení se Na Lapači nekonalo a Vsetín má mečbol

„Pomalu jsme se rozjížděli. Zpočátku jsme neměli takový pohyb, jako v těch předešlých dvou utkáních. Měli jsme i hodně vyloučených, proto bylo utkání zbytečně nervózní. Od momentu, kdy jsme otočili utkání z 0:1 na 2:1, jsme byli při hře pět na pět lepším mužstvem. Přehrávali jsme Hodonín, kterému trošku docházely síly, a to se projevilo v samotném závěru. Pak jsme si zápas zkomplikovali vyloučením na dvě plus dvě minuty, při němž domácí snížili. Naštěstí jsme ta další oslabení ubránili dobře a dovedli jsme zápas do vítězného konce. Hodonín byl pro nás dobrým, těžkým soupeřem, který nás prověřil. Klíčovým zápasem celé série byl ten druhý na hodonínském ledě, na který jsme se po prohraném domácím utkání dokázali namotivovat a zvítězit. Chtěl bych také poděkovat našim skvělým fanouškům, ti byli vždy šestým hráčem na hřišti. Na chvíli si odfrkneme a pak se připravíme na finále, které chceme samozřejmě vyhrát," řekl k poslednímu zápasu semifinále trenér Vsetína Luboš Jenáček.

Branky a asistence: 31. Haloda M. (Miklík, Matula), 41. Kadlec (Pokorný, Kužílek) – 35. Kolařík (Janáček, Vávra), 38. Finsterle (Zúbek), 41. Finsterle (Luka, Kucharczyk), 48. Kajaba (Čuřík), 60. Kajaba (Kucharczyk).

Vsetín: Šurý – Jeník, Teper, Čech, Janáček, Ostrčil, Mojžíš, Hryciow – Pokorný D., Šilhavý, Vávra – Zúbek, Kolařík, Kajaba – Finsterle, Čuřík, Vítek – Daněk, Luka, Hořanský – Kucharczyk. Trenéři Dopita a Jenáček.

Druhá semifinálová série: Šumperk - Poruba 2:1, stav série 2:2.

Čtěte také: Valašské Meziříčí i s trenérem Kovářem v sestavě spasil střídající Výmola