Druhé utkání bitvy hrané na dvě vítězství se odehraje ve středu v Uničově, případný třetí duel by se pak hrál příští sobotu na Valašsku.

Pro meziříčské Bobry bude baráž pomyslným návratem o jeden rok nazpátek, protože právě loni o této době byli v úplně stejné situaci. Jen soupeř byl jiný. Tehdy to Valaši proti Orlové zvládli, vyhráli 2:1 na zápasy a udrželi tak druholigovou příslušnost. Přesně to samé by se jim líbilo i nyní.

„Našim jediným a hlavním cílem je záchrana druhé ligy. Nic jiného nás nezajímá a s tím do série jdeme," burcuje před vypuknutím bojů trenér Valašského Meziříčí Jan Vavrečka.

Kouč, jenž přišel k Bobrům loni v létě, si však zároveň uvědomuje, jak zrádné mohou být barážové boje.

„Samozřejmě víme, že nás čeká těžká práce. Strašně důležitý bude první zápas a jeho první třetina. Pro mě osobně to bude první baráž a přiznám se, že jsem celkem nervózní," říká kouč Vavrečka, jenž o barážovém soupeři má poměrně dobré informace.

„Teď v krajských kvalifikačních zápasech jsme Uničov sice neviděli, ale víme, co od nich čekat. Hráli jsme s nimi přípravná utkání v létě před sezonou," přemítá kouč hojejových Bobrů.

Zatímco Uničov se úspěšně prokousával krajskými kvalifikacemi až do baráže a je tedy v plném zápasovém zápřahu, hokejisté Valašského Meziříčí se museli vyrovnat s nepříjemnou dlouhou herní pauzou.

„Měli jsme od konce základní části druhé ligy přesně měsíc volno, takže jsme se s tím museli popasovat. První týden jsme dali klukům úplné volno, pak jsme se obuli do tréninků. Po zklamání z toho, že nám záchrana unikla až v závěru základní části a jen o pár bodů, bylo velmi důležité namotivovat kluky do správné bojovné nálady. Věřím, že se nám to povedlo. Máme všichni jediný cíl a věřím, že ho splníme," říká Jan Vavrečka.

Pro barážovou sérii se podařilo Bobrům přivést do týmu jednu velmi zajímavou posilu. Neobleče se však do výstroje a nepůjde na led.

„Kvůli pravidlům jsme nemohli tým už nijak posílit hráčsky, tak jsme sáhli alespoň po trenérovi a pomáhá nám Aleš Flašar," vtipkoval o novém pomocníkovi Bobrů Vavrečka. Hned však na adresu zkušeného kouče a svého vrstevníka pokračoval na vážnější notu.

„Známe se v podstatě odmalička. Hrávali jsme spolu dlouho v obraně a máme velmi podobné názory na život i na hokej. Jsem moc rád, že mi vedení vyšlo vstříc a mohli jsme Aleše v pauze před baráží přivítat do týmu, aby nám pomohl splnit náš cíl," pochvaluje si Jan Vavrečka.

Před startem série jdou z kabiny Bobrů dobré zprávy. Tým by měl být na rozhodující boje sezony v plné síle. „Až na Miroslava Vargu, který se potýká se zápěstím, bychom měli být kompletní," dodal Jan Vavrečka.

Program baráže o II. ligu

zápas: Val. Meziříčí – Uničov (dnes od 17 hodin)
zápas: Uničov – Val. Meziříčí (středa 26. března od 18 hodin)
Případný 3. zápas: Val. Meziříčí – Uničov (sobota 29. března od 17 hodin)