1. A TŘÍDA – SKUPINA A

H. LIDEČ – JUŘINKA 2:1 (0:0)

Juřinka dle slov svého trenéra Zdeňka Veselého sehrála své nejlepší utkání na jaře, ale bodově vyšla naprázdno. „Porážka nás bolí. Nebyli jsme horším týmem. Zápasu by slušela remíza. Na perfektně připraveném hřišti jsme domácí donutili k pouhým nákopům. Za stavu 1:1 byl proti nám nařízen dosti problematický přímý kop v blízkosti pokutového území a my jsme následně po závaru inkasovali druhou branku. Byl to náš nejlepší výkon na jaře. Snad nás naladil na další důležité zápasy, i když body z tohoto duelu nemáme," dodal pozitivně naladěný trenér Juřinky Zdeněk Veselý.
BRANKY: 47. Liška, 72. Vaculčík – 48. Vavřík.

KELČ – VIDČE 3:1 (1:1)

Do děje dramatického a emočně vypjatého zápasu v Kelči vstoupil za stavu 1:1 asistent rozhodčího Jiří Nuc, který po nařízení pokutového kopu rozhodčím Dostálkem signalizoval, že k nedovolenému zákroku došlo mimo pokutové území a hosté zahrávali jen přímý kop. Domácí Kanárci pak zápas zlomili na svou stranu. A to v prvním poločase zase na druhé straně nesignalizoval stejný asistent branku Badoška. „Bylo to emotivní utkání. My jsme do něho vůbec dobře nevstoupili. Inkasovali jsme, ale pak si myslím, že měla platit vyrovnávací branka Badoška, míč byl za brankou čarou. My jsme srovnali po rohu. Ve druhém poločase měl soupeř kopat pokutový kop, který byl na pokyn asistenta změněn na přímý kop. My jsme ukázali nakonec psychickou sílu a zaslouženě jsme zápas zlomili na svou stranu, kdy soupeř nevydržel náš tlak a neubránil remízu," řekl k utkání trenér Kelče Daniel Šulák.
Hostující trenér Petr Urban přijel s okleštěnou sestavou. Z důvodů zranění mu chybělo několik hráčů – Maceček, Drda, Křenek, Fojtášek a Vaculín. „Kluci i tak bojovali a sahali po bodu. Domácí byli více na míči, ale my jsme dokázali být dopředu hodně nebezpeční. Neuznanou branku domácích z prvního poločasu si přesně nevybavuji. Neměl jsem o situaci přehled. Co se týká penalty, tak Kramoliš byl při nedovoleném zákroku snad tři metry ve vápně. Nechápu, proč asistent Nuc zasahoval do děje, když rozhodčí jasně nařídil pokutový kop. Šokováni byli i domácí, že nečelí pokutovému kopu. Nakonec domácí zaslouženě vyhráli, ale toto ve mně zanechalo hořký pocit," dodal trenér Vidče Petr Urban.
BRANKY: 41. a 83. Petr Minář, 87. Jan Hlavica – 17. Kramoliš.

VLACHOVICE – ZUBŘÍ 7:2 (2:2)

Zubří ve Vlachovicích od stavu 1:2 zkolabovalo a zaslouženě vysoko prohrálo. „Soupeř byl jasně lepší. Hrál rychle, důrazně, jednoduše, přitom byl fotbalový. Nám se podařilo podobně jako v předešlém zápase s Vidčí otočit rychle výsledek po první inkasované brance. Za stavu 1:2 nedal dobrou šanci Vokáč, jeho střelu vyrazil domácí brankář na tyč. Domácí měli už v prvním poločase dost šancí, my jsme se ještě drželi. Po přestávce došlo u našich hráčů asi k uspokojení, že jim vyšla středeční dohrávka. Inkasovali jsme čtyři branky po standardních situacích, kdy do toho šli domácí po hlavě a dávali pěkné branky. Venku nám to zatím hrubě nejde," zhodnotil vysokou porážku trenér Zubří Martin Nerád.
BRANKY: 9. a 90. Míča, 30., 58. a 75. Macek, 54. Kolouch, 88. Chovanec – 10. Frňka, 17. Vokáč.

D. BEČVA – BRUMOV B 1:0 (1:0)

Dolní Bečva získala doma zlaté tři body nutné k záchraně. „V prvním poločase jsme měli dát více než jednu branku. Z brejku se krásně uvolnil Radek Růčka a podél brankáře nás dostal do vedení. Pak Růčka s Paprskářem pálili možnosti, Trna trefil břevno a poločas zakončil zase zkaženým gólovým volejem Růčka. Po přestávce jsme museli třikrát střídat, docházely nám síly. Hráli jsme v improvizovaném složení obrany, alespoň, že se uzdravil Stavinoha. Brumov byl aktivnější, ale tutovky na vyrovnání si vypracoval až v závěru zápasu. Přežili jsme to," oddechl si po zápase vedoucí domácích Milan Matula.
BRANKA: 11. Radek Růčka.

P. LHOTA – VAL. PŘÍKAZY 2:1 (1:0)

Zápas byl vyrovnaný. Valašské Příkazy měly tentokrát možného očekávaného soupeře navíc. „Hráli jsme na velmi špatném terénu proti 14 hráčům soupeře. Nebyla nám uznána regulérní branka. My jsme se vlastně mohli dostat ke slovu až v závěru, kdy jsme dali branku z přímého kopu. Nemáme kompletní sestavu, nedaří se nám střelecky," stručně zhodnotil zápas trenér poražených Josef Miklas.
BRANKY: 38. Janoš, 54. Elšík – 88. Vaculka.

PODLESÍ – VAL. MEZIŘÍČÍ B 1:0 P. K.

Derby před krásnou diváckou kulisou tří stovek fanoušků skončilo bez branek, ale nenudilo. „Bylo to derby se vším všudy. V prvním poločase jsme byli mírně lepším celkem my, po obrátce hosté. Kluci si za příkladnou bojovnost zasloužili druhý bod navíc. Musím tentokrát pochválit celou trojici rozhodčích Volek, Macháč, Skalický, který nechala hře volný průběh a vše přesně posuzovala," řekl k zápasu trenér Podlesí Miroslav Dočkal.
Hosté litovali první nevyužité šance. „Měli jsme tam možnost hned ve 3. minutě, ale pak byli v prvním poločase hosté jasně lepším celkem. Se štěstím jsme to přežili s nulou. Od 55. minuty jsme zápas srovnali, ale nedotáhli jsme několik nadějných situací. Remíza byla zasloužená," doplnil trenér hostů Radim Baroš.

DOHRÁVANÁ UTKÁNÍ

VAL. KLOBOUKY – JUŘINKA 3:2 (0:2)

Juřinka sice ztratila dobře rozehraný zápas, ale nutno objektivně podotknout, že minimálně o jednu branku byla horším týmem. „Měli jsme to sice dobře rozehrané, ale od prvních minut jsme byli pod tlakem. Soupeř byl rychlejší a výborně využíval své velké hrací plochy, což nám činilo nemalé problémy. V prvním poločase nám vyšly dva brejky, ale když z kraje druhého dali domácí kontaktní branku, bylo jen otázkou, jestli vydržíme jejich nápor. Dostali jsme sice v závěru dvě smolné slepené branky a neměli štěstí, ale soupeř si tři body tentokrát zasloužil," dodal k zápas trenér Juřinky Zdeněk Veselý.
BRANKY: 48. Sáblík, 81. a 82. Mana – 34. a 44. Vavřík.

ZUBŘÍ – VIDČE 5:2 (3:2)

Fotbalisté Vidče nasekali tolik triviálních chyb, že si to snad vybrali na další tři zápasy. Domácí Zubří toho dokonale využilo a ofenzivní zápas plný branek musel bavit. „Porazili jsme se sami. Dělali jsme velké chyby. Chybuje zkušený stoper, brankáři vypadne míč z rukou po lehké střele, zranil se nám do toho Pavel Drda, který již třetí zápas hraje na sílu s naraženými žebry, a bez zálohy jsme domácím nemohli konkurovat. Kramoliš sice dal ve druhém poločase břevno, ale my jsme to hlavně vzadu nezvládli," konstatoval po zápase sekretář Vidče Petr Jurča. Trenér Vidče Petr Urban ho doplnil: „Vedeme rychlou brankou a vyrobíme hned takovou hrubku, kdy se nedohodnou dva obránci? Naliskali jsme si tam čtyři branky sami. Nepodržel nás ani u jedné branky brankář Marek Vala. Zubří nakopávalo, spoléhalo na standardní situace. Debakl je pro nás nezasloužený, ale když děláte takové hrubky…"
Hosté šli do vedení po hrubce brankáře Randuse, ale hosté přišli hned s podobnou minelou a za dvě minuty obstřelil zeď z přímého kopu hrající manažer Zubří Jurajda. Za deset minut padly tři branky a fotbal bavil. Libor Raždík při třetí brance vysunul Vokáče a ten šel čtyřicet metrů sám na brankáře. Lukáš Vala ještě udržel krásnou střelou akcie Vidče do druhého poločasu, ale tam brzy přidal hlavou čtvrtou branku opět Vokáč a dílo zkázy pro chybující hosty dokonal Viktor Frňka, kterému pátou branku připravil Jež. „Byl to jeden z nejhezčích zápasů, který jsme doma letos sehráli. Naštěstí jsme se rychle otřepali z úvodní inkasované branky. Dnes zahrál dobře celá obrana v čele s Randusem, který svou úvodní chybu několikrát v brance spolehlivě odčinil," dodal hrající manažer Zubří Robert Jurajda.
BRANKY: 8. Krupa, 10. Jurajda, 36. a 49. Vokáč, 65. Frňka – 6. a 45. Lukáš Vala.

PODLESÍ – P. LHOTA 1:3 (1:2)

Domácím v tomto zápase uškodila rychle vstřelená branka a slabá střelecké potence, která je pronásleduje v posledních zápasech. „Po první rychle vstřelené brance jsme se uspokojili. Zápas nám nesedl. Nehráli jsme dobře, nedodržovali pokyny, postavení, hráli nakopávané míče, což nám není vlastní. Navíc jsme potvrdili, že se poslední zápasy střelecky trápíme a vedení 1:0 jsme ze tří šancí nenavýšili. Hrálo se osmdesát procent času na polovině soupeře, ale nebylo nám to k ničemu. Po vyrovnávací brance jsme dostali ušmudlanou branku na 1:2 a z brejku na 1:3," zhodnotil nevydařený zápas Podlesí trenér Miroslav Dočkal.
BRANKY: 1. Rybenský – 30. Nedavaška, 45. Janoš, 83. Třasoň.

1. Kelč 20 15 0 5 35:24 43 4 2
2. Nedašov 20 11 0 9 40:29 36 2 5
3. Zubří 20 12 0 8 35:38 35 4 3
4. Brumov B 20 12 0 8 49:38 34 3 1
5. Val. Klobouky 20 10 0 10 32:24 32 1 3
6. Val. Meziříčí B 20 10 0 10 56:31 31 2 3
7. Horní Lideč 20 10 0 10 33:29 31 3 4
8. Podlesí 20 11 0 9 41:46 31 3 1
9. Vidče 20 11 0 9 42:43 30 3 0
10. Vlachovice 20 10 0 10 39:52 29 2 1
11. Val. Příkazy 20 9 0 11 38:32 27 0 0
12. Dol. Bečva 20 7 0 13 34:51 22 1 2
13. Juřinka 20 6 0 14 35:48 21 1 4
14. Podkopná Lhota 20 6 0 14 31:55 18 1 1