Domácí měli ideální možnost dát rychlou branku, ale v úvodu zápasu neproměnil Výmola po faulu na Drozda pokutový kop.

A tak se čekalo na první branku do 58. minuty. Na posledních 14 minut se v dresu domácích objevil po dlouhodobém zranění Jan Šulák, což je pro úzký kádr Valmezu výborná zpráva. První start si připsal ve třetí lize střídající mladíček Zachrdla.

„I když jsme ve třetí minutě nedali penaltu, pořád tady byl začátek zápasu. My jsme si v prvním poločase vytvořili tři až čtyři stoprocentní šance, ale neproměnili jsme je. Byli jsme pak nervózní, ale v kabině o přestávce jsme si řekli, že ty šance si musíme vytvořit i ve druhém poločase a tentokrát je proměnit. Je fakt, že soupeř měl za stavu 0:0 šanci jít do vedení, ale naše obranná fáze v čele s brankářem Muchou fungovala výborně. Dali jsme nakonec dvě branky a po zásluze vyhráli. Kluci dnes předvedli odhodlání a velké nasazené a odměnou jim byly tři body. Nyní se musíme soustředit na další domácí zápas s Uničovem, kde třeba nebudeme mít tolik šancí jako dnes a budeme muset být produktivní, abychom opět bodovali,“ řekl trenér Valmezu Michal Hubník.

Val. Meziříčí – Vyškov 2:0 (0:0)

Branky: 58. Vrána, 82. Furmánek.
Val. Meziříčí: Mucha – Chapodze, Drozd, Klimpar (76. Šulák), Vrána – Bartozel, Žilinský, Vychodil – Furmánek (88. Zachrdla), Výmola, Gomola. Trenér Michal Hubník.

Házenkáři Zubří (v červeném) v rozhodujícím 5. zápase play-off o bronzové medaile ve středu ve své hale hostili Lovosice.
Doba bronzová pokračuje