FC VKK - FK Nový Jičín 3:1 (2:1)

O tom, že na cestě ke třem divizním bodům není cesta jednoduchá, se v sobotu znovu přesvědčili domácí hráči. Nový Jičín má v posledních kolech velkou fazónu, jejich snajpr Lokša se opět střelecky chytil, a tak domácím k vítězství nezbývalo nic jiného, než šlapat od první minuty na plné obrátky. Nutno podotknout, že tentokrát domácí opravdu vypustili na hřišti duši.

Nově vytvořená útočná dvojice ve složení Chuchma - Škrobák si vedla nadmíru statečně s robustními, ale často chybujícími zadáky hostů a ostatní počínaje brankářem Sváčkem podali statečný výkon, který dal zapomenout na ztracené dva poslední zápasy.

Skóre otevřel domácí Tomáš Chuchma, který se dostal středem zálohy mezi zkoprnělé stopéry hostů a chladnokrevně zavěsil. Domácí, ač byli před utkáním trenérem Davídkem upozorňováni na střeleckou chuť Lokši, si jej prostě neuhlídali.

Lokšovi stačila jedna malinká nepozornost domácí obrany a bylo to po jeho prudké střele 1:1. Poté se na chvíli hra zpomalila, hosté nabírali dechu, ale byli to opět domácí, kteří nádhernou hlavičkou Martina Pavelky stačili do poločasu zase přetáhnout vedení na svou stranu.

Po poločase oběma stranám ve velkém horku ubývaly síly, hráči bojovali ze všech sil a byli to znovu domácí, kteří zásluhou Honzy Kučery zatáhli míč na levou stranu trestného území hostů a odtud poslal Pavel Škrobák vítěznou tečku za zápasem, který se divákům určitě musel líbit a ostatně to byli oni, kteří hnali domácí za vítěznými body, což hráči po utkání náležitě ocenili.

Asistent trenéra Ivo Davídek byl po zápase na své svěřence pyšný: "Máme za sebou další z těžkých utkání, kdy proti nám stál velice silný celek. Naordinovali jsme si plný pohár fotbalového umu a k tomu navrch hodně osobní obětavosti a přináležitosti jednotlivců ke kolektivu. Jeden bojoval za druhého a tak si svoje chlapce představuji, tak to mám rád a tak se potom hodně optimisticky díváme na případnou záchranu. Zdaleka nejsme zachráněni, čekají nás ještě velmi těžká tři utkání, ale když budeme hrát tak, jako dnes, budeme na sebe pyšní. Podařily se nám změny v útočné sestavě, naši obránci v čele se Sváčkem v bráně odvedli vysoce kvalitní výkon, záloha makala naplno a v útoku oba naši borci sváděli velice srdnaté souboje s hostující obranou. Závěrem děkujeme divákům za celozápasové povzbuzování, hodně nám to nyní pomáhá!"

Branky: 8. Chuchma, 43. Martin Pavelka, 74. Škrobák - 23. Lokša.

VKK: Sváček - Štuler, Mikula, Martin Pavelka, Zeť - Heger, Kučera (72. Ondřejka), Podešva, Vašut - Škrobák (80. Jan Pavelka), Chuchma (84. Langer). Trenér Petr Ondřejka, asistent trenéra Ivo Davídek.