1. B třída - skupina A

Semetín – Hovězí 5:1 (2:0)

V Semetíně se hrálo velmi kvalitní utkání. Hovězí drželo krok se soupeřem hlavně v prvním poločase. „Hovězí mělo kvality a bylo vyrovnaným sokem do přestávky. Pak ještě hosté snížili na 3:1 a otevřeli to. My jsme dali dvě branky a nemuselo zůstat jen u toho. Mohli jsme nakonec vyhrát i vyšším rozdílem,“ řekl hrající asistent Semetína Vítězslav Sacher.

Semetín po dnešku táhnou opět dva střelci. K Petru Starecovi, který má vynikající formu v úvodu sezony a dal za dva zápasy pět branek, se dnes prvními dvěma zásahy v novém ročníku přidal nejlepší střelec Valašska Jakub Šrom.

Branky: 2. a 79. Šrom, 36. a 85. Starec, 67. Tesařík – 71. Zádilský.

Prlov – Ratiboř 3:1 (1:0)

I když domácím chyběla dvojice opor Zicha, Sochora, zvládli i druhý domácí zápas po sobě a mají výborný vstup do sezony.

„Dali jsme brzkou branku a měli další šance, jak vedení navýšit. První poločas jsme mohli vyhrát i o tři branky. Hned z kraje druhé půle bylo po naší chybě srovnáno. Pak nám pomohla hrubka hostujícího brankáře, kterého přehodil Hajda. Hosté měli za druhý poločas jen dvě střely, při jedné z nich se zaskvěl brankář Zvonek. V závěru to hosté otevřeli na tři útočníky a to byla voda na náš mlýn. Přímo z rohu jsme uzavřeli skóre zápasu a zaslouženě jsme vyhráli,“ řekl k utkání trenér Prlova Antonín Trlica.

„Dnes nevyhrál lepší tým. My máme za zápas čtyři až pět šancí, ale jsem nespokojený, jak s nimi naložíme. Kluky nemůžu kritizovat za bojovnost a nasazení, ale pokud nedáme za zápas z těch šancí dvě až tři branky, nebudeme bodovat,“ dodal trenér Ratiboře Karel Baroš.

Branky: 7. Juráň, 67. Hajda, 86. Šťastný – 47. Hromada.

P. Bečva – Hutisko 3:1 (0:0)

Derby nemělo potřebnou šťávu, první body v sezoně má Prostřední Bečva. Tu posadila na koně hrubka brankáře Hutiska Martina Majera.

„I když jsme od první minuty soupeře přehrávali, trápili jsme se v koncovce. Hosté měli nebezpečný trestný kop Kaloda a před přestávkou jsem chytil šanci Fiuráška, u které jsem míč viděl díky bránícím hráčům na poslední chvíli. Tlak jsme měli i po přestávce, ale při akci Kaloda jsem zachyboval a Fiurášek dostal hosty do vedení. Pak nám pomohl můj protějšek Majer, který podcenil střelu Sívka. Za čtyři minuty jsme zápas otočili a nakonec jsme velmi rádi za první letošní body,“ řekl k zápasu brankář Prostřední Bečvy Aleš Jurajda.

„Podali jsme zlepšený výkon než v prvním kole v Prlově. Po letní oslabení o několik hráčů máme v týmu hráče z rezervy a ti si na soutěž teprve zvykají. Prostřední Bečva byla dnes lepším celkem a po zásluze vyhrála. Škoda, že jsme vedení udrželi jen pět minut. U vyrovnání chyboval náš brankář, poslední branku v 90. minutě jsme dostali snad z třetí dorážky,“ dodal vedoucí mužstva Hutiska Jaroslav Šindler.

Branky: 70. Sívek, 74. Ondryáš, 90. Vašek.

V. Polanka – F. Lhota 3:0 (3:0)

První domácí utkání v novém soutěžním ročníku mají za sebou fotbalisté Valašské Polanky. Svěřenci trenéra Romana Kučerňáka zvládli skvěle první poločas a rozhodli o vítězství 3:0. Francova Lhota ve druhé půli zabrala, ale i díky skvělému Srbovi v brance ve Valašské Polance neskórovala. Polančané tak slaví druhé vítězství v sezoně. Skvělý výkon podal také hlavní rozhodčí Kovařčík, jenž v derby nepřipustil žádné vypjaté situace.

Domácí Polančané se snažili od úvodních minut na soupeře z Francovy Lhoty vletět, ale hostující tým se velmi rychle přizpůsobil svižnému tempu hry. První vážnější ohrožení branky přišlo ze strany domácích, Martin Filgas střelou z větší vzdálenosti jen těsně minul horní tyč brány. Další příležitost připravilo duo polanských mladíků, Baran připravil střeleckou pozici pro Davida Ondru, jenž mířil přízemní střelou těsně mimo. Hosté se dostali do šance ve 23. minutě, konkrétně Chmela tvrdou ranou z křídla prověřil pozornost brankáře Srby. Domácí z následného protiútoku zatopili hostující obraně, Najt vyzval ke střele Barana, jenž se ocitl na malém vápně, trefil však připraveného brankáře Boška. Ve 28. minutě jásali fanoušci Valašské Polanky poprvé, Najt přihrál Baranovi a ten střelou od tyče otevřel skóre utkání. Vstřelená branka Polančany nakopla a najednou byli aktivnějším týmem na hřišti. Ve 39. minutě upaloval na bránu osamocený Najt, ale branku netrefil. Ovšem ve 41. minutě už to bylo o dvě branky, Petr Filgas ze standardní situace střílel prudký míč, který do sítě usměrnil Filip Maček - 2:0. Polančané se do konce první půle stihli prosadit ještě jednou, skvěle hrající Barana vyšachoval hostující obranu a přihrál Novákovi, jenž neměl problém trefit prázdnou bránu - 3:0.

V úvodu druhé půle hosté zabrali a bylo na nich vidět, že mají touhu porvat se s nepříznivým stavem. Polančané jim však k náporu dopomohli laxním přístupem. Hned ve 47. minutě se na Srbu řítil Chmela, jenž přihrál do slibné pozice Ondřejovi Filákovi, hostující útočník ale tutovou šanci zahodil. Následný rohový kop mohl hlavičkou proměnit Surovec, ale Srba pohotově skočil a jisté brance zabránil. V 66. minutě znovu zahrozil výborně hrající Chmela, ale ani tentokrát nemířil přesně. Srba měl svůj den a hostujícího Chmelu vychytal i v 74. minutě, domácí mohli vedení pojistit z protiútoku, na branku šel osamocený Daněk, ale Boško jeho ránu vytěsnil na rohový kop. Poslední příležitost hostů se dostavila v 90. minutě, Urubek vyzval k čestnému úspěchu Chmelu, ale Srba opět skvělým zákrokem zabránil míči ve své síti a udržel čisté konto.

„Zápas jsme rozhodli v prvním poločase, kdy jsme hráli velmi dobře. Po přestávce byl ale náš výkon velmi špatný. Můžeme jen děkovat našemu brankáři Srbovi, který chytil ve druhém poločase snad šest šancí. Jen Filák měl čtyři tutovky, Chmela dvě,“ dodal k zápasu trenér Valašské Polanky Roman Kučerňák.

Branky: 28. Baran, 42. Maček, 45. Novák.

Zašová – Lhota u Vs. 0:4 (0:0)

Domácí prožívají hrozivý vstup do sezony. Po dvou zápasech jsou bez bodu a navíc s hrozivým skóre 0:9. Tentokrát hlavně ve druhém poločase odevzdali utkání Lhotě u Vsetína.

„Zašová působila v prvním poločase velmi bojovně, ale brankové možnosti si nevytvářela. My jsme se hledali, ale trenér Lukáš začal míchat se sestavou a nutno říct, že po přestávce naši hru výrazně pozvedli bratři Lukášové. Ondra dal branku, Jirka snad na tři přihrál. Když přišlo vyloučení domácího Pavlici po druhé žluté kartě, domácí zápas odevzdali. I když jsme měli přesilovku, tak jsme i tak byli po poločase lepším celkem a mohli jsme nakonec dát i pět branek,“ řekl k zápasu manažer Lhoty u Vsetína Petr Orság.

Branky: 56. a 78. Blažek, 74. Ondra Lukáč, 82. Doležel.

Hrachovec – Halenkov 0:4 (0:1)

Nováček z Halenkova vyučil Hrachovec z rychlého přechodu do útoku a zatím neztratil po dvou zápasech ani bod.

„První poločas jsme hráli velmi špatně. Všichni kluci až na Volka s Vargou to odchodili. I tak měl Orság na hlavě dva góly. Hosté měli výborně hrající dvojici Kašpar, Ondryáš. Po přestávce jsme měli patnáct minut tlak a dvě šance, jak se dostat do zápasu. Přišel však další z rychlých přechodů do útoku a proměněný brejk v druhou branku. Od tohoto okamžiku se naše hra rozpadla jako domeček z karet. I dál jsme měli nějaké možnosti, ale i jsme mohli prohrát o šest branek. Halenkov ukázal kvalitu,“ řekl k utkání trenér Hrachovce Dušan Janošek.

Branky: 2. a 72. Kašpar, 58. a 65. Ondryáš.

H. Lideč – Lidečko 0:1 (0:1)

Lidečko zvládlo derby brankou Aleše Číže a zaslouženě si spravilo náladu po úvodní domácí porážce s Valašskou Polankou.

„Podali jsme dnes velmi špatný výkon. Na začátku jsme sice měli tři až čtyři šance, ale neproměnili jsme je. Lidečko hrálo na brejky a hledalo míči za obranu Aleše Číže. Ten po půlhodině dal vítěznou branku, když si položil i našeho brankáře. Ve druhém poločase jsme měli tlak, ale šanci jsme si nevypracovali. Naopak dvakrát zase hrozil z brejků Aleš Číž. Lidečko vyhrálo zaslouženě,“ řekl k utkání předseda Horní Lidče Bronislav Gajdošík.

Branky: 32. Aleš Číž.

1. Semetín 2 2 0 0 11:3 6 0 0

2. Prlov 2 2 0 0 9:1 6 0 0

3. Val. Polanka 2 2 0 0 6:0 6 0 0

4. Halenkov 2 2 0 0 5:0 6 0 0

5. Lhota u Vs 2 2 0 0 5:1 5 1 0

6. Horní Lideč 2 1 0 1 5:1 3 0 0

7. Prostř. Bečva 2 1 0 1 3:2 3 0 0

8. Lidečko 2 1 0 1 1:3 3 0 0

9. Hrachovec 2 1 0 1 1:4 3 0 0

10. Ratiboř 2 0 0 2 2:4 1 0 1

11. Hovězí 2 0 0 2 1:6 0 0 0

12. Franc. Lhota 2 0 0 2 2:9 0 0 0

13. Hutisko 2 0 0 2 1:9 0 0 0

14. Zašová 2 0 0 2 0:9 0 0 0