Desátého dubna zamíří reprezentační tým do německého Hamburku, kde se více než tisícovka sportovců z 36 zemí z celého světa popere o titul mistrů světa.

Pro Valašsko je to událost o to významnější, že národní tým České republiky v kategorii juniorských týmů je složený výhradně ze sportovců z Rožnova pod Radhoštěm, z tamního centra FoosForLife. „Hlavní hvězdou české reprezentace je osmnáctiletý letý Vojtěch Holub z Rožnova, který je aktuální světový nejlepší hráč a držitel několika světových titulů v kategorii dvojic i jednotlivců,“ prozradil trenér a manažer juniorského reprezentačního týmu Radek Drda.

Čtěte také: Valaška bude letos pro diváky atraktivní

Týmovými spoluhráči Vojtěcha Holuba jsou sedmnáctiletý David Navrátil, patnáctiletý Jakub Ondryáš, čtrnáctiletý Ondřej Chovanec a třináctiletý Ladislav Škrobák. „Jsem opravdu hrdý, že celý národní tým je z našeho rožnovského centra FoosForLife,“ netajil Drda. Podle jeho slov jsou sportovci z Rožnova každým dnem silnější a připravení na to, aby na World Cupu 2017 vybojovali pro české barvy místa na stupních vítězů a reprezentovali město Rožnov pod Radhoštěm.

Čtěte také: Vsetín začal finále gólovou rukavicí

Na World Cupu 2015 (prestižní světový turnaj se koná jednou za dva roky – pozn. redakce) obsadili čeští reprezentanti 3. místo po těsné prohře proti národnímu výběru Francie. „Letos jede český výběr v nejsilnější sestavě a je pečlivě připravený bojovat o zlaté medaile,“ ujistil Radek Drda.
Tréninkové centrum stolního fotbalu FoosForLife, kde se připravuje česká reprezentace, sídlí v 1. patře rožnovského Společenského domu. Centrum pro děti, mládež i veřejnost je otevřené v úterý, čtvrtek a pátek vždy od 13 hodin. Tým FoosForLife pořádá turnaje, tréninky a soutěže. „Rádi v našich řadách uvítáme nové tváře,“ pozval případné zájemce Radek Drda. 

Výsledky týmu FoosForLife

rok 2015
World Cup 2015 Itálie – 3. místo národní soutěž junioři
Mezinárodní Mistrovství Německa 2015 – 3. místo jednotlivci
Euro Open 2015 Polsko – 1. místo dvojice
Czech Open 2016 Praha – 1. místo soutěž dvojic
Europian Championship 2016 Německo – 3. místo jednotlivci

rok 2016
Swiss Open 2016 Curych – 1. místo dvojice
Mistrovství světa 2016 Rakousko – 3. místo národní soutěž junioři, 1. místo junioři jednotlivci
*Ve světovém žebříčku patřila na začátku roku 2017 týmu Česká republika - junioři třetí příčka.