Sešívaní rozhodli duel na přelomu obou poločasů. Ve 44. minutě vstřelil klíčový gól Neubert, ve 49. minutě zasadil Hanákům druhý úder Silný.
„První půle byla z obou stran nervózní. Do zápasu jsme se dostali ke konci, kdy se nám podařilo dát ze standardky branku. Pak jsme přidali další gól a zbytek utkání jsme zkušeně dohráli,“ líčil Klimek.

Po vítězství jsou fotbalisté Kroměříže nejen, že zachránění, ale dokonce mohou myslet na umístění v první pětce. Nicméně 37letý kouč zůstává při zemi.

„Splnili jsme cíl, kterým byla záchrana. Teď dostanou šanci hráči, kteří na jaře neměli tolik prostoru a soutěž budeme chtít důstojně dohrát,“ sdělil.
Fotbalisté 1. FC Slovácko B v poločase vedli v Mohelnici, ale nakonec nezískali ve 26. kole soutěže ani bod. Domácí rozhodli o své výhře 2:1 dvěma trefami v rozmezí sedmi minut.

Převahu v první půli potvrdilo Slovácko ve 38. minutě, kdy byl ve vápně faulován Biolek a Křivánek z penalty nezaváhal – 0:1. „Byli jsme lepší, vedoucí gól jsme si zasloužili. Je jen škoda, že jsme pak nepřidali ještě jeden. Domácí byli nalomení, jenže nám chyběla větší kvalita. A ve druhé půli jsme navíc přestali hrát,“ litoval trenér Slovácka Pavel Němčický.

1. FC Slovácko B. Ilustrační foto.
Béčko Slovácka ztratilo poločasové vedení

Mohelnice jeho svěřence přetlačila zvýšeným důrazem a mezi 63. a 70. minutou dotlačila za záda gólmana Semanka dva góly – 2:1. „Soupeř přitvrdil, což nám nesedí. Je to pro mě zklamání, protože jsme se v této činnosti chtěli domácím vyrovnat. V závěru jsme chtěli vyrovnat, jenže to z naší strany byla spíš křeč. Soupeř bránil od půlky a my jsme se z nakopávaných balonů nedokázali prosadit,“ dodal kouč Slovácka.

Ještě horší porážku utrpěla Viktoria Otrokovice. V Blansku propadla a už po čtyřiceti minutách hry prohrávala 0:4, což byl i konečný výsledek.
„Přestože byli kluci upozornění, že Blansko se ještě nevzdalo, bojím se, že došlo k podcenění a po individuálních chybách jsme dostali první dva góly. Pak pláchli do brejků a přidali další dva a za poločas bylo rozhodnuto. O pauze jsem apeloval na kluky, aby neudělali ostudu. Druhá půle byla se ctí, neinkasovali jsme a sami měli převahu, ale první půle byla hrůzostrašná,“ věděl trenér Viktorie Marek Sedlák.

Ilustrační foto.
Výsledky mládežnického fotbalu

Na nulový bodový zisk to dlouho vypadalo také u fotbalistů Zlína B, ale nakonec se jim podařilo v Třebíči smazat dvoubrankovou ztrátu. V 79. minutě vykřesal naději Martin Mlýnek a v 88. minutě vyrovnal na 2:2 Tkadlec.

„Jsem naštvaný na to, jak se chováme v obraně. Jsme naivní, málo důrazní a chybujeme. Tohle není mužský fotbal! Naopak musím ocenit stáhnutí dvoubrankového manka. Kluci nechtěli prohrát a za předvedenou hru by si to ani nezasloužili. Hráli jsme kombinačně a i přes řadu nepřesností jsme soupeře přehrávali. Měli jsme na vítězství, ale nezvládli jsme jej získat,“ zhodnotil trenér Jan Jelínek.

Stejný výsledek uhrál venku také Hulín. Ve Velkém Meziříčí dvakrát vedl, když se trefili ve 31. minutě Oulehla a v 70. minutě Šrom, ale domácí vždy našli odpověď.

„Bod bereme, domácí ukázali kvalitu. Jsem hlavně spokojený, že jsme se po minulém týdnu výrazně zlepšili. V první půli jsme byli aktivnější a dostali jsme se do vedení, ve druhém poločase měli navrch domácí, takže výsledek je zasloužený,“ uznal hulínský trenér Jindřich Lehkoživ.