Honzo, hrál jste ve své dosavadní kariéře mimo klub VKK?

Byl jsem tři roky v dorostu Zlína, od kategorie U17. Byla tam ale velká konkurence, o čemž vypovídá fakt, že z mého ročníku se tam natrvalo nikdo neprosadil, a proto jsem se vrátil do VKK.

Jak dlouho již válčíte za muže VKK?

Je to šestá sezona. Zažil jsem krajský přebor i divizi a musím říct, že divize je někde jinde. Je tam obrovský výkonnostní skok, hraje se daleko rychleji a důrazněji. Tolik šancí, co máme v krajském přeboru, jsme tam neměli. (Například spoluhráč Jana Pavelky z útoku Pavel Škrobák zahodil proti Kvasicím šest vyložených příležitostí, pozn. aut.)

Na jakém postu hrajete letošní jaro?

Lepím každou díru v naší oslabené sestavě. Není nás moc, a tak nastoupím dle potřeby v obraně, útoku i záloze. Naposledy to byl proti Kvasicím útok a zadařilo se. Dal jsem dvě branky v zápase a proměnil penaltu v rozstřelu.

Tak to musela kabina brát za hattrick…

No kluci to tak brali, ale já ne. Asi chtěli zase nějakou odměnu, ale já už jsem je u příležitosti mých 24. narozenin obdaroval dost a kvalitně jsme to oslavili. (smích)

Fotbalisté Prostějova (v modrém) doma porazili Rýmařov 5:1. Martin Sus (Prostějov)
Mistrovská kopaná ve Zlínském kraji

V týmu vám neřekne nikdo jinak než Koller…

Přezdívka vznikla snad v mých deseti letech a vymyslel mi ji podle mé vysoké postavy, která je podobná našemu bývalému reprezentantovi Janu Kollerovi, současný spoluhráč Tomáš Heger.

VKK to na jaře moc nešlape…

V zimě jsme tomu moc nedali a to se musí projevit. Máme jen čtyři hráče, co jsou přes týden k dispozici na pravidelný tréninkový proces. Většina nás studuje vysoké školy nebo pracuje mimo a jsme rádi, když se sejdeme na tréninku v závěru pracovního týdne.

Budete sledovat Mistrovství světa ve fotbale? Koho favorizujete?

Sledovat to určitě budu a černým koněm turnaje je pro mne reprezentace Belgie.

Co dál plánujete ve Vaší fotbalové kariéře?

Já už nic. (smích) Jen si chci „začutat“ v dobré partě a po zápase s kluky příjemně posedět.

Fotbalisté Valašského Meziříčí. Ilustrační foto
Valmez gólově spasili Vrána s Furmánkem