Prvních třicet minut takovému vyústění nenapovídalo. Spartak měl převahu, šance a ve 24. minutě vstřelil i vedoucí gól díky Pospíšilovi. Pak se ale sešívaní zvedli a těsně před odchodem do kabin vyrovnal Matoušek, který ještě na podzim oblékal dres soupeře.

„Ta branka byla naší záchranou,“ oddechl si Klimek.

Po změně stran otočil skóre další exhulínský fotbalista Dominik Krhut, trefil se v 68. minutě. Za dvě minuty se odehrála další klíčová situace utkání: Hulín vyrovnal, gól hlavní rozhodčí nejdřív uznal, ale po chvíli jej na pokyn asistenta odvolal.

„Podle mě byl domácí hráč v ofsajdu. Bylo to vyhrocené,“ prozradil kroměřížský kouč.

Spartak situace evidentně poznamenala, Ondřejka obdržel v 75. minutě červenou kartu a následně ještě čtyřikrát inkasovali. Góly dali Michna, Matoušek z penalty, Kovář a Silný.

„Pro nás je vítězství skvělé, pro Hulín je výsledek krutý,“ zopakoval David Klimek.

Zlín B vybojoval v předehrávce bod. Ve 30. minutě prohrával s Blanskem 0:2, ale ve 42. minutě snížil Žůrek a po hodině hry si dali hosté vlastní gól.

„Dnes to byl pro nás nakonec vydřený bod. Soupeř měl smrtící brejky. Naše obranná řada nefungovala. Důležité bylo vstřelení branky v závěru první půle. Ve druhé půli jsme byli více nebezpeční. Ovšem výsledek jsme už nedokázali otočit,“ sdělil zlínský trenér Jan Jelínek.

Bez bodů zůstalo Slovácko B, když v domácím prostředí v souboji o pátou příčku tabulky podlehlo Petřkovicím. Hosté o svém vítězství rozhodli dvěma brankami v první půli.

Poprvé Petřkovice udeřily už v 6. minutě, kdy byl gólman Heča krátký na hlavičku Malého.

„Soupeř přijel s jednoznačnou taktikou, zatáhl se a hrál na brejky, k čemuž mu hodně pomohl i ten rychlý gól. Hosté pak poctivě bránili, a my jsme se strašně těžko prosazovali,“ poznamenal trenér Slovácka Pavel Němčický.

Druhou ránu jeho tým utržil krátce před přestávkou, kdy nedorozumění Heči s Křivánkem potrestal Hrdlička.

„Kluci to nezabalili, ale zkrátka se nám nedařilo dostávat do šancí. Létalo tam hodně centrů, ale byly nepřesné, navíc obrana hostí fungovala opravdu dobře,“ dodal Pavel Němčický.

Zadařilo se naopak otrokovické Viktorce, která doma porazila 2:1 Třebíč. Ve 20. minutě otevřel skóre Hradil a ve 41. minutě navýšil vedení Otrokovic Kurtin. Hosté korigovali výsledek minutu před koncem zásluhou Johnsona.

„Jsme spokojení, že jsme vyhráli. Myslím, že jsme se zbavili záchranářských starostí a ve zbytku budeme moct hrát fotbalově. První půlku jsme měli výbornou, hru jsme kontrolovali, ve druhé jsme trochu vypadli z role. Soupeř zjednodušil hru, přitlačil v osobních soubojích a byl lepší. My jsme hrozili z brejků, šance nedali Kurtin a Marek Němec. Ke konci Třebíč korigovala, pak už jsme to ustáli,“ informoval otrokovický trenér Marek Sedlák.