LUHAČOVICE - MORKOVICE 1:0 (0:0)

Domácí hned na úvod neproměnili dvě vyložené šance - Kořenek mířil nad a sólo zahodil David Červenka. Od té chvíle Morkovice začaly stupňovat tlak. „Naši borci byli všude o krok pozadu, bezbrankový stav nám držela jen dobře organizovaná obrana a gólman Švec. Závěr poločasu jsme vyloženě přežili," přiznal trenér Luhačovic Jan Jelínek.

Ve druhé půli se hra alespoň na šance vyrovnala, i když hosté pořád tlačili. Rozhodnutí přinesla 58. minuta, kdy se prosadil Bernátek po prosunutí míče do vápna. „Morkovice se ještě víc vrhly do útoku, ale jeho zakončení bylo nepřesné. Na naší straně se otvírala okna k brejkům. Jeden z nich řešil nepřesnou přihrávkou David Červenka, tutovku pak spálil střídající Slobodian. Největší příležitosti si nechali hosté na závěr, kdy ani z malého vápna dvakrát nedokázali překonat pozorného Švece. Utrpěli jsme tak vítězství," přiznal Jelínek.

Branka: 58. Bernátek, Rozhodčí: Houšť - Macháč, Konečný, 69 diváků.

PROVODOV - BORŠICE 3:1 (0:1)

Na pátou výhru v řadě se domácí nadřeli. Na jaře neporažený Provodov, který se v týdnu opět probojoval do finále krajského poháru, prohrával již od 6. minuty. Na pátou výhru v řadě se domácí nadřeli. Na jaře neporažený Provodov, který se v týdnu opět probojoval do finále krajského poháru, prohrával již od 6. minuty. „Z anglického týdne jsem měl trochu strach, a ten se v úvodu také naplnil. Boršice mají kvalitní, technické mužstvo, které bylo dvacet minut jasně lepší a po centru Kaspřáka za obranu šlo zaslouženě do vedení," sportovně uznal kouč Provodova Josef Rak, jehož tým ale postupem času začal nabírat dech a dvakrát dokonce rozezvučel tyčku.

„O přestávce jsem kluky trochu zdrbal a na hřiště nastoupilo zcela jiné mužstvo," potěšilo kouče, jehož tým nejprve po špatné malé domů a faulu na Ulmana z penalty vyrovnalo, aby chvíli poté po centru Ulmana Velebem šlo do vedení. „Poté převzali otěže opět hosté, a nejblíže vyrovnání byli v 75. minutě, ovšem brankář Petr krásnou střelu Kaspřáka efektivně zlikvidoval," oddechl si Rak. Zcela klidný pak byl až pět minut před koncem, když se po standardce Urbánka prosadil Zakopal. „Zatím se nám vyplácí kvalitní model přípravy, když jsme vůbec netrénovali a nově nesehráli ani jeden přípravný zápas," směje se spokojený Josef Rak.

Branky: 48. Huťka (pen.), 54. Velev, 85. Zakopal - 6. Ohnutek, rozhodčí: Mičkal - Stodůlka, Zubek, 70 diváků. Provodov: Petr - Kroča, Laciga, Urbánek, Hlobil, Elšík, Chalupa, Velev, Zakopal, Huťka, Ulman. Střídali: Novák, Gargulák. Boršice: Janečka - Vlček, Kaspřák, Lysoněk, Kopčil, Bartl, Ohnutek, Skřivan, Cigoš, Krsička, Hromada. Střídal: Andrýsek.

FRYŠTÁK - STRÁNÍ 3:2 (2:1)

Strání začalo svižně. Vytvořilo si v prvních 15 minutách tři vyložené šance, ale buď selhali střelci, nebo v cestě stál brankář Mikel. Ten se ovšem v 11 minutě jen ohlídl za míčem mířícím ze 17 metrů z kopačky Valenty přímo do levého růžku - 0:1. Inkasovaný gól Fryštáčany probudil a hra se vyrovnala. Nejdříve odražený míč poslal Hřebačka na břevno, následná volej Petráše na boční síti. V 36. minutě vypálil Hřebačka a bylo srovnáno 1:1. Hosté brankou zaskočeni nebyli a dál byli nebezpeční, ve 42. minutě Pilka trefil tyč. Před odchodem do kabin domácí kapitán Hrnčiřík udeřil na druhé straně - 2:1. Šance Valáška po obrátce těsně minula bránu. Fryšták hrál dobře. Po hodině hry přišel sporný okamžik - snad centr, střelu z obrovské dálky vyslal Pilka a domácí brankář Mikel nohama i s míčem zacouval za brankovou čáru. Až pomezní rozhodčí stojící na velkém vápně dal pokyn hlavnímu pískat gól - 2:2. Ten přinesl na hřiště nervozitu a rozhodčí Žniva dal téměř polovině hráčům kartu, ale hostující Pilka viděl v 66. minutě rovnou červenou. Fryšták převahu zužitkoval brzy, další průnik Hřebačky kolem Hráčka a jeho přesnou přihrávku na malé vápno zakončil do prázdné střídající Doležel 3:2. Strání i v deseti se vrhalo do útoku, ale domácí výhru udržel.

Branky: 37. Hřebačka, 45. Hrnčiřík, 76. Doležel - 12. Valenta, 62. Pilka, rozhodčí: Žniva - Stodůlka, Macháč, 140 diváků.

VSETÍN – KELČ 5:0 (2:0)

Vsetín doma splnil roli favorita. „Ano, hráli jsme v poklidu a neměli s cestou za třemi body problém. Soustředěným výkonem jsme odčinili minulý výpadek ve Viganticích. Mám radost, že dorostenecký brankář a zároveň nejlepší střelec týmu na hrotu Jan Dobeš šel na plac i za muže a dal branku. Bude to mít drahé," smál se po zápase spokojený trenér Vsetína Pavel Charvát.

„My jsme vstoupili do zápasu dobře. Třicet minut jsme soupeře k ničemu nepustili, ale pak nás první šťastná branka domácích, kdy centr skončil v brance, položila. Domácí myslí na divizi a ve druhém poločase se to již projevilo. My jsme poslali na hřiště mladé kluky, ti zažili kolotoč, ale jsou to pro ně cenné zkušenosti. Vypadli jsme z role a inkasovali branky. Vsetín není soupeř, s kterým se můžeme rovnat. Na to jsou jiné týmy na konci tabulky," dodal trenér Kelče Daniel Šulák.

Branky: 30. a 53. Hořelica, 34. Surovec, 75. Matůš, 87. Dobeš. Rozhodčí: Liška, 250 diváků. Vsetín: Eliáš – Dulík, Maček (66. Tureček), Ondráš, Nahodil – Mydlář (86. Zuzaňák), Surovec, Amrich (76. Smilek), Matůš – Fojtů (86. Dobeš), Hořelica (83. Kovács). Trenér Pavel Charvát. Kelč: Kiza – Hegar (46. Mikulenka), Radim Pastrnek, Matějka (76. Dobeš), Škařupa – Kulich, Škorňa, Lukáš Machač, Jan Hlavica – Jaroslav Machač (63. Martin Pastrnek), Šindelek (46. Jiříček). Trenér Daniel Šulák.

VIGANTICE – ŠTÍTNÁ 3:1 (1:0)

Vigantice vyměnily v týdnu trenéra. „Z osobních důvodů jsem se sám odvolal a angažovali Zdeňka Hoffmana z Hustopečí, který působil fotbalově hlavně v Hranicích a ještě aktivně jako hráč hraje okresní přebor za Střítež," řekl k trenérské výměně předseda klubu Pavel Šturala a k samotnému vítěznému zápasu Vigantic dodal: „Připravovali jsme se na soupeře, který je výborný ve vzduchu, má vysoké hráče. Při absenci čtveřice Mydlo, Křiva, Marek Macíček I a Štreit jsme zvolili rozestavení 4 – 5 – 1, abychom v záložní řadě sbírali odražené míče. Do vedení jsme šli po trestném kopu Martina Vičana, kdy hosté zahráli rukou a sám Martin penaltu proměnil. Hosté mohli po rohu v závěru poločasu srovnat, ale podařilo se jim to až po přestávce z trestného kopu. My jsme dobře drželi ve druhé půli míč a po křídelní akci se prosadil Paprskář. Třetí branku z podobné akce Václavíka a Vojtěcha Vičana přidal Marek Macíček II. Pak jsme zápas kontrolovali, šanci měl ještě Kalod. Tři body zůstaly doma."

Branky: 38. Martin Vičan, 62. Paprskář, 74. Marek Macíček II – 52. Kořenek. Rozhodčí: Surovec, 160 diváků. Vigantice: Jiří Slovák – Řepka (59. Paprskář), Ondřej, Vokáč, Kulišťák (77. Kožušník) – Václavík, Marek Macíček II, Martin Vičan (68. Bolcek), Vojtěch Vičan (90. Babinec), Vokoun – Kalod (81. Křiva). Trenér Zdeněk Hoffman. Štítná: Pavel Vaculík – Sloboda, Hnaníček, Machuča, Hrnčiřík (85. Králík) – Tomáš Chovančík, Vít Chovančík, Kořenek, Tomáš Vaculík – Liška, Zvoníček (79. Kamenčák). Trenér Pavel Vaculík.

CHROPYNĚ - BYSTŘICE P. H. 2:3 NA PEN. (0:2)

Začátek byl z obou stran velmi opatrný, domácí se snažili kombinovat, hosté s Pumprlou na hrotu čekali na chybu a možnost brejku. Ta přišla v 16. minutě a bystřický kanonýr otevřel po rychlé akci skóre - 0:1. Chropyni se hra vůbec nedařila, hosté lépe kombinovali, drželi míč na kopačkách a byli lepší. Ve 43. minutě zužitkovali tlak druhým gólem hlavou Ondra - 0:2.

Po změně stran domácí zlepšili hru, ale Bystřice si náskok zkušeně hlídala. Rozhodující okamžik přišel v 64. minutě, kdy bystřický brankář Unger při snaze odkopnout jednoduchý míč trefil za velkým vápnem veterána Dombiho a ten uklidil míč do odkryté branky - 1:2. Od této chvíle Chrypynští tlačili a snažili se o vyrovnání. To přišlo v 69. minutě - přesný centr Dutkeviče poslal do branky střídající Podaný - 2:2. I přes snahu obou celků strhnout vítězství na svou stranu dospěl zápas do penaltového rozstřelu, kde byli úspěšnější hráči Bystřice.

„V Chropyni jsme předvedli doslova tragický výkon. V první půli nám nervozní domácí umožnili vstřelit dvě branky a i druhá půle vypadala, že se utkání plné nepřesností už jen dohrává. Odvážíme si sice dva body, ale musíme se poučit do dalších kol a vrátit se k poctivě hře a nasazení celého týmu od první do poslední minuty," nabádá kouč Bystřice pod Hostýnem Vlastimil Chytrý.

Branky: 64. Dombi, 69. Podaný - 16. Pumprla, 43. Ondra. Rozhodčí: Bartoň, 200 diváků. Chropyně: Večeřa - Večerka, Nehoda, Železný, Dutkevič, Navrátil, Vaňhara, Panáček, Dombi, Hrabal, Urubek. Střídali: Podaný, Stratil. Bystřice: Unger - Ondra, Krajcar, Bahounek, Zámorský, Zapletal, Ondroušek, Kušík, Juhás, Drápal, Pumprla. Střídali: Michálek, Hradil.

BAŤOV - ROŽNOV P. R. 2:1 (0:0)

V napínavém a pro diváka zajímavém utkání předvedly oba týmy kvalitní výkon s rychlými přechody do útočné fáze. V utkání, které mělo náboj a v němž nebyla nouze o šance na obou stranách, se nakonec z vítězství radoval domácí tým. Domácí šli do dvoubrankového vedení po pokusech Pavla Krajči a Matěje Lorence. Hosté snížili na konečných 1:2 v 82. minutě. Domácí i přes těsnou výhru může mrzet velké množství neproměněných šancí.
Branky: 47. Krajča, 76. Lorenc - 81. Seidl, rozhodčí: Kotačka - Ševčík, Bartoň, 220 diváků.

1. Luhačovice 17 12 2 1 2 40:13 41
2. Provodov 17 9 3 4 1 33:21 37
3. Strání 17 10 2 2 3 37:14 36
4. Vsetín 17 9 2 1 5 44:23 32
5. Bystřice p. H. 17 5 6 1 5 27:28 28
6. Morkovice 17 8 1 1 7 30:27 27
7. Štítná n. Vl. 17 7 2 0 8 28:30 25
8. Baťov 17 6 2 2 7 43:37 24
9. Vigantice 17 5 2 3 7 23:28 22
10. Boršice 17 6 1 3 7 29:38 20
11. Rožnov p. R. 17 4 2 3 8 22:32 19
12. Chropyně 17 5 1 1 10 20:44 18
13. Fryšták 17 4 1 2 10 29:44 16
14. Kelč 17 1 1 4 11 16:42 9