1. B třída - skupina A

Kateřinice – D. Bečva 6:0 (3:0)

Domácí zatím procházejí jarem jako nůž máslem a proti Dolní Bečvě potvrdili roli jasného favorita. Nic jim přitom nevadil ani fakt, že trenér Marcel Beňo pobývá na dovolené v USA a na lavičce ho zastoupil jako hrající kouč Jiří Kuzník mladší, který nastoupil až do druhého poločasu. Hvězdou utkání byl Štěpán Doležel. Ten dal v prvním poločase čistý hattrick, v tom druhém přidal ještě čtvrtou branku. „Začali jsme zhurta. Peredarjuk trefil břevno. Hosté pak dvakrát zahrozili před Obrem. Ve 13. minutě hlavičkoval Doležel do břevna. Jeho střelecký koncert začal o chvíli později. Nejprve trefil přímý kop do šibenice, pak se trefil přesně k tyči po nahrávce Drdy. Po půlhodině hry zlikvidoval Obr sólový nájezd hostujícího hráče. Před poločasem dokončil Doležel čistý hattrick, když předvedl hlavou kladivo ala Horst Hrubesch. I když jsme o přestávce vystřídali dva hráče, ovládli jsme zápas. Po hodině hry zahráli hosté před prázdnou brankou rukou a Doležel dal z penalty svou čtvrtou branku. Pak již by zápas jen otázkou skóre. Do šibenice se trefil Peredarjuk a skóre uzavřel střídající Blažek," komentoval utkání předseda domácího klubu Jiří Kuzník starší.

„My jsme dnes šli do zápasu s pěti dorostenci. Chtěli jsme dobrým výkonem a výsledkem dát dárek ke čtyřicátým narozeninám naší opoře zadních řad Michalu Glamošovi, ale to se nám nepodařilo. V prvním poločase jsme se ještě drželi. Měli jsme tři šance. Ondryáš šel dokonce sám na branku. Po přestávce jsme byli již odevzdaným soupeřem. Mohu pochválit jen na pozici předstopera Lukáše Němce, který se snažil držet defenzívu, co to šlo," řekl k utkání trenér poražené Dolní Bečvy Radek Maléř.

Branky: 16., 17., 30. a 60. Doležel, 64. Peredarjuk, 84. Blažek.

Hutisko – Ratiboř 4:1 (3:1)

Jasná výhra Hutiska a jeho první jarní body neodpovídají průběhu zápasu. Hosté kousali opravdu moderními fotbalovými zbraněmi. „Díky za první jarní body. Nehráli jsme doposud tak špatně, abychom na ně tak dlouho čekali. Ratiboř byla dnes velmi silným protivníkem a hrála velmi dobře. Měli také první šanci, ale podržel nás na čáře obránce Barabáš, který míč vyhlavičkoval z branky i s pomocí břevna. My jsme po akci Fiuráška dali z první akce branku a to nám dodalo v prvním poločase obrovské střelecké sebevědomí. Za stavu 2:0 nás dvakrát podržel skvělý Majer, když šli hostující hráči sami. Ve druhém poločase jsme zhustili střed hřiště a hráli na brejky. Hosté bojovali až do vyloučení jejich hráče Jakubíka. Pak jako kdyby přestali věřit. My jsme se v přesilovce prosadili jednou brankou a konečně můžeme slavit tři body," řekl k utkání hrající trenér Hutiska Robert Křenek.

Branky: 12. a 29. Josef Koláček, 25. Daniel Baroš, 80. Zůbek – 31. Pařenica.

Semetín – F. Lhota 3:4 (2:3)

Semetín po porážce v Ratiboři padl i doma s Francovou Lhotou a prohrál dva po sobě soutěžní zápasy takřka po čtyřech letech. Hosté uspěli s jednoduchou taktikou. Bojovali do úmoru a hráli ze zabezpečené obrany na smrtící brejky. Hráči jako Filák, Chmela a tentokrát také Šerý jsou na to jak dělaní. Všechny branky prvního poločasu padly mezi 22. a 30. minutou. Domácí zaostávali o jednu. Po přestávce se trefili nejlepší střelci soutěže, na straně domácích Šrom, na straně hostí Filák. Všechny body putovaly do Francovy Lhoty. „Rozhodlo to, že jsme nedali první branku. Na těžkém terénu, který byl na hranici regulérnosti, jsme nedali ze tří šancí první branku. Oni proměnili dva brejky. Pak hráli zezadu a ubojovali to. My jsme se do koncovky nemohli pořádně dostat," dodal k utkání hrající asistent Semetína Vítězslav Sacher.

Branky: 26. Varga, 30. Sovák, 66. Šrom – 21. a 27. Šerý, 22. Chmela, 54. Filák.

Lhota u Vs. – P. Bečva 0:1 (0:0)

Jediná branka rozhodla zápas na Lhotě a domácí z ní měli pramalou radost. „Bylo to o jedné brance. Když jsem ten zápas viděl, nešel poznat rozdíl mezi týmem z popředí tabulky a jeho konce. Šance byly na obou stranách, rozhodla jediná chyba v náš neprospěch," řekl k utkání manažer Lhoty u Vsetína Petr Orság.

„V dnešním utkání jsme byli jednoznačně lepším celkem. Vypracovali jsme si mnoho šancí, ale ujala se až Poláškova vítězná dorážka po rohu Sívka. Na začátku druhého poločasu nás podržel fantastickým zákrokem brankář Aleš Jurajda, kdy na brankové čáře vyrazil tvrdou hlavičku Lukáče z bezprostřední blízkosti. Oba brankáři předváděli skvělé zákroky, domácí mohou děkovat tomu svému, že prohráli jen o branku," řekl k utkání asistent trenéra Prostřední Bečvy Zbyněk Jurajda.

Branky: 76. Polášek.

Prlov – Zašová 2:3 p. k. (2:0)

Domácí ztratili doma dva body v zápase o záchranu, v kterém měli Zašovou doslova na lopatě. „V prvním poločase jsme hráli dobře. Zicha se trefil z dálky k tyči, pak přidal druhou branku po krásné hlavičce Fila. Mohli jsme po poločase vést klidně 4:0, ale poslední dobou máme velmi špatný zvyk, že druhý poločas jsme jako vyměnění. Přizpůsobili jsme se hostujícím nákopům a měli jsme problémy s jejich standardními situacemi. Po brejku to bylo o branku, ale pořád jsme mohli zápas vyhrát. Jenže Zicha nedal penaltu a zápas se zlomil. Hosté srovnali, byli nahoře a nakonec urvali i druhý bod," řekl k zápasu trenér Prlova Antonín Trlica.

Branky: 10. Zicha, 34. Fila – 64. Marek Trtík, 79. Podzemný.

Hovězí – Lidečko 2:0 (1:0)

Hovězí doma zaslouženě porazilo Lidečko a Na Kaštýle potěšilo své fanoušky. „Zápas hodně ovlivnila brzká branka domácích. Ti byli agresivnější a bojovnější, více chtěli. My jsme měli v prvním poločase pouze jednu šanci, ale Svoboda minul. Po přestávce jsme to otevřeli ve snaze vyrovnat. Několikrát nás podržel brankář Broňa Hyžák. Zase jsme zahrozili pouze jednou, ale dorostenec Hruboň mířil také vedle. Hovězí vyhrálo zaslouženě," řekl k utkání hrající sekretář Lidečka Radek Číž.

Branky: 3. Trlica, 86. Slováček.

Hrachovec – Val. Polanka 2:1 p. k. (1:0)

Hrachovec opět díky famóznímu výkonu brankáře Martina Růžičky obral favorizovanou Valašskou Polanku o dva body. „Hosté byli dnes lepším celkem. Polanka byla fotbalovější. Hrála po šestnáctku, měla nebezpečné centry. Hlavně v prvním poločase si hosté vypracovali tři šance, ale Růžička nás opět skvěle podržel. My si dnes ceníme i druhého bodu navíc, který nám v rozstřelu náš brankář doslova vylapal," řekl k utkání hráč Hrachovce Radek Vaigl.
Branky: 22. Škabraha – 70. David Maček.

Dohrávané utkání

F. Lhota – P. Bečva 2:1 p. k. (1:1)

Domácí vyválčili v dohrávce dva body. Nebývá tomu u Francovky zvykem, když hraje před svými fanoušky, aby se do listiny střelců nezapsal ani jeden z elitní dvojice kanonýrů Radek Chmela, Ondřej Filák. Tentokrát tomu tak bylo, a tak to na sebe v 21. minutě vzal Roman Matušinec a krásnou křižnou střelou vymetl šibenici hostující branky po přihrávce Surovce. Hosté rychle reagovali a po rohu srovnal hlavou Vašek. „Byl to vyrovnaný zápas. My jsme museli od 60. minuty hrát o deseti, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Pukýš. Paradoxně jsme mohli rozhodnout, ale dvakrát neuspěl Chmela a v tisíciprocentní šanci ani Filák," dodal k utkání předseda Francovy Lhoty Josef Bambuch.

„Do Francovy Lhoty jsme přijeli v okleštěné sestavě. Chyběli nám Ondryáš, Kuba, Kubáň, Gálik a Martin Fiurášek. Navíc se nám při rozcvičce zranil Lukáš Křenek starší. Od stavu 1:1 to byl litý boj. Měli jsme aktivní vstupy do obou poločasů. Francova Lhota po celý zápas hrozila rychlými kontry, ale i my jsme měli možnosti. Stínem utkání bylo velmi nevhodné chování domácích pořadatelů. Pro jeden verbální konflikt s rozhodčím musel být dokonce jeden z nich vykázán mimo areál. Ještě před tím ho následoval i domácí trenér, který skončil za zábradlím. Zřejmě u domácích převládala frustrace z červené karty pro jejich hráče. V závěru jsme přežili dvě šance domácích a mohli sami rozhodnout, ale míč Závorky se překulil přes břevno domácí branky. Penalty jsme nezvládli. Zklamali jsme. Aleš Jurajda chytil dvě střely domácích, ale my jsme pálili pánu bohu do oken a rozstřel zaslouženě projeli. Na závěr se musím omluvit klubu z Prlova, jehož hrací plochu jsem na podzim negativně hodnotil. Momentální stav hrací plochy ve Francově Lhotě je nekomentovatelný. Chápu momentální klimatické podmínky, které panují, ale nechápu neschopnost některých funkcionářů se postarat o hrací plochu. Budu se stále opakovat, ale není to jenom o penězích. Naopak chválím domácí za opravenou budovu a kabiny," řekl k utkání asistent trenéra Prostřední Bečvy Zbyněk Jurajda.

Branky: 21. Roman Matušinec – 23. Vašek.

1. Kateřinice 19 16 0 3 52:24 44 5 1
2. Semetín 19 14 0 5 71:20 43 1 2
3. Val. Polanka 19 14 0 5 40:26 40 4 2
4. Lidečko 18 13 0 5 43:23 36 3 0
5. Prostř. Bečva 19 11 0 8 42:31 35 3 5
6. Franc. Lhota 20 10 0 10 60:47 30 1 1
7. Hovězí 20 9 0 11 38:38 27 1 1
8. Hrachovec 20 9 0 11 23:49 26 2 1
9. Hutisko 19 8 0 11 39:42 25 1 2
10. Ratiboř 20 7 0 13 39:59 24 1 4
11. Dolní Bečva 19 6 0 13 20:52 21 1 4
12. Prlov 19 6 0 13 23:40 19 1 2
13. Lhota u Vs 19 6 0 13 29:46 16 3 1
14. Zašová 18 5 0 13 22:44 16 1 2