VKK – Frýdlant nad Ostravicí 1:1 (1:1)

Domácí v dalším utkání jara, což jsou nyní prakticky všechna utkání, hned od počátku nasadili poměrně slušné tempo a již tradičně mohl ve 3. minutě skórovat Škrobák. V 11. minutě to byl opět domácí Škrobák, který loboval brankáře, ale branku jen těsně minul. V 17. minutě se k míči dostal Honza Pavelka a bylo to po jeho ráně k tyči 1:0 pro domácí. Hosté, vědomi si svého postavení v tabulce, kdy jejich prohra mohla znamenat posun až za domácí, zvýšili tempo a hlavně přidali na důrazu. Začalo se poměrně jiskřit a rozhodčí nebyl tentokrát mužem na svém místě, jeho verdikty po každém zvolání hostujících hráčů byly někdy těžko pochopitelné. Do šance se dostal ve 22. minutě Štuler, ale těžkou hlavičkou jen těsně minul hostující branku. Ve 32. minutě se dočkali branky i hosté, kdy po strkanici v malém vápně se k míči dostal Křiva a k tyči zavěsil za bezmocného Sváčka. Hosté i nadále pokračovali v důrazné hře, jejíž hranice neodhadl Šigut, který v rozmezí pěti minut obdržel dvě žluté karty a byl ve 37. minutě vyloučen. Domácí asistent trenéra Ivo Davídek nabádal hráče k trpělivosti. „Toho jsem se obával. Zatím neumíme na našem malém hřišti v Karlovicích dobývat hostující obranu. V poločase jsem nabádal, abychom byli trpěliví, že šance musí přijít," řekl po prvním poločase Ivo Davídek.

Ve druhé půli už hosté nijak moc po útočné hře nepokukovali, důsledně v každé situaci ochotně padli, rozhodčí taktéž dobře věděl, jak se v této situaci k hostům zachovat. Za zmínku určitě stojí skutečnost, že před zahráním trestného kopu domácích upozornil hlavní rozhodčí hosty, ať jdou blíže k míči, že stojí moc daleko - inu, "aj tak sa móže".

Utkání gradovalo, domácí se snažili, seč mohli, Škrobák v 70. a 73. minutě byl dvakrát tváří v tvář hostujícímu gólmanovi, ale chybělo to pověstné štěstíčko.

Oba soupeři z konce tabulky se tedy rozešli smírně, hůře tedy pro domácí, ale boj o záchranu není ztracen, musí se bojovat dál.

"Ztratili jsme sice bod, ale relativně jsme trošičku posílili naše šance na záchranu. Nedá se nic dělat, klukům nemůžu nic vytknout, za týden přivítáme Opavu "B" a zase to bude hodně důležité, zda svoji současnou pozici uhájíme, resp. ještě vylepšíme," dodal po utkání Ivo Davídek.

Branky: 17. Jan Pavelka – 32. Šimon.

VKK: Martin Sváček - Martin Pavelka, Mikula, Štuler, Ondřejka - Pavel Píšek, Chuchma, Podešva, Kučera - Škrobák, Jan Pavelka. Trenér Petr Ondřejka, asistent trenéra Ivo Davídek.