KRHOVÁ – STŘÍTEŽ 3:2 (2:1)

Domácí nováček má první body. Hráči Jiskry jezdili po zadku a vybojovali vítězství. „Byla to vydřená výhra. Zase jsme dostali rychlou branku, ale otřepali jsme se a otočili to. Byli jsme aktivnější, vedli jsme 3:1, ale zase dostali hloupou branku a byl z toho dramatický závěr. Hosté hráli vabank, ustáli jsme to. Kluci dnes opravdu jezdili po zadku a patří jim za to dík," řekl asistent trenéra domácích Jaroslav Pavlica.
„Konečně jsme vyhráli, i když jsme zase začali špatně. Naším klíčovým hráčem byl Martin Blažek, který branku dal a na dvě nahrál. Ze strany soupeře musím smeknout před výkony dvojice Vavruša, Malý. Ti hráli velmi dobře," dodal autor jedné z branek domácích Libor Badošek.
BRANKY: 19. Pastuszek, 29. Badošek, 58. Martin Blažek – 5. Vavruša, 80. Suchopa.

BYNINA – CHORYNĚ 2:4 (1:2)

Zápas dvou špičkových celků okresního přeboru dostal v Bynině na povel třetiligový rozhodčí Karel Chlevišťan a ke kvalitě a zdárnému průběhu to rozhodně přispělo. Tři body si odvážejí hosté, kteří se pomalu, ale jistě vrací do role jednoho z favoritů soutěže. „Zápas měl dobrou úroveň, hrálo se nahoru dolů. Soupeř bude favoritem na postup, byl výborný. Mají lepší tým, než z další favorit z Halenkova. Choryně nás nenechala hrát, její hráči byli rychlejší a agresivnější. O jednu branku byli hosté lepší, protože tu čtvrtou jsme dostali až v samotném závěru zápasu. Škoda, že dnes nebyl stoprocentní Marek Neuberger, ale i tak klobouk dolů, že s horečkou odehrál 54 minut. Dnes poprvé nastoupil nový brankář Petr Podmol, který přestoupil z Choryně a ukázal, že bude posilou. Minimálně dvě branky hostům chytil a byl na svůj tým zdravě vyhecovaný," řekl k utkání manažer a trenér Byniny v jedné osobně David Kelnar.

„Začali jsme zápas dobře a Trefil nedal šanci. Pak jsme kopali penaltu po faulu na Josefa Landu. Dvoubrankový rozdíl nám trefil šťastnou tečovanou střelou Luboš Tvrdoň. V tu chvíli jsme byli jasně lepším celkem, ale podcenili jsme to. Bartecký srovnal stav nejprve z přímého a pak z nepřímého kopu nařízeného za malou domů, kdy náš brankář chytil míč. Zápas zlomila krásná individuální akce Luboše Hadvičáka, který namazal na branku Josefu Landovi. Pak jsme hráli jenom my. Na vyšší rozdíl mohl několikrát zvýšit Josef Landa. Domácí zachraňoval náš bývalý brankář Podmol, který chytal velmi dobře," dodal trenér Choryně Karel Haša.
BRANKY: 36. a 54. Bartecký – 24. Jiří Landa, 30. Luboš Tvrdoň, 66. Josef Landa, 90. Pavel Tvrdoň.

HORNÍ BEČVA – VKK B 7:0 (5:0)

I podruhé doma se fotbalisté Horní Bečvy se svým soupeřem nepárali a rychle rozhodli zápas. „Hosté přijeli s mladým kádrem a několika dorostenci v sestavě. Mysleli jsme si, že přijedou někteří kluci z prvního týmu. Nám zase vyšel dokonale úvod zápasu, kluzký trenér nahrával naší křídelní hře. Trestali jsme jejich chyby, dvakrát je nepodržel brankář. Po přestávce jsme poslali na hřiště mladé hráče a zkušeného Hejného. Jsme rádi, že tyto mladé kluky máme. Zvláště Adam Solanský ukázal, že je gólový. Rozšířila se nám lavička a máme vícero variant. Měli jsme tam sice útlum, ale nakonec i ve druhém poločase jsme dali dvě branky. Musíme ale hrát tak i venku, teď nás ale čeká těžký soupeř z Halenkova," dodal k utkání hráč domácích Pavel Roman.
BRANKY: 5. Vaníček, 8. a 47. Třeštík, 11. Dobeš, 12. Dvorský, 30. Bártek, 73. Adam Solanský.

HALENKOV – HUSLENKY 6:2 (2:2)

Huslenky vydržely v Halenkově se silami poločas. To také držely vyrovnaný stav. Ve druhém poločase dal rychlé dvě branky jeden z osvědčených domácích střelců Vladimír Úlehla. Pak viděl po dvou žlutých kartách červenou hostující Helis a další domácí střelec Jan Šulák dal výsledku jasnou a tenisovou podobu. „V prvním poločase se hosté drželi. Využili dvě naše chyby a dali dvě branky. My jsme málo běhali a musel jsem v kabině zvýšit důrazně hlas. Když jsme ve druhém poločase dali dvě rychlé branky, bylo rozhodnuto. Soupeři se navíc nechal vyloučit hráč a posléze odešli. Po přestávce jsme utkání ovládli," dodal trenér Halenkova Jan Ondrušík.
BRANKY: 12. Kašpar, 38. Machálek, 47. a 52. Úlehla, 63. a 80. Šulák – 14 Rýc, 44. Brhlík.

NOVÝ HROZENKOV – LHOTKA 3:2 (2:0)

Nový Hrozenkov sice dvakrát udeřil před přestávkou, ale nakonec se na tři body pořádně nadřel. „Dnes to bylo těžce vybojované vítězství. Hosté přijeli s novým omlazeným týmem a nic nám nedarovali. V prvním poločase to byla do 40. minuty jen kopaná z obou stran. Pak jsme nastřelili břevno prázdné branky a prosadili se dvakrát po pěkných křídelních akcích. Do druhého poločasu jsme nevstoupili dobře a soupeř srovnal. Udělali jsme nějaké zásahy v sestavě a konečně začali hrát fotbal. Nakonec jsme vyhráli šťastnou brankou, kdy nákop z přímého kopu asi z poloviny hřiště přeletěl všechny včetně hostujícího brankáře," řekl k utkání trenér Nového Hrozenkova Josef Vrážel.
BRANKY: 41. Kulčák, 43. Měkyna, 87. Orság – 47. Bělocký, 60. Žák.

POLIČNÁ – VAL. BYSTŘICE 4:0 (2:0)

Poličná si již před zápasem uvědomovala, že Bystřice dokázala z prvních dvou zápasů vytěžit 5 bodů. Do utkání vstoupila s plánem hru kontrolovat a získat potřebnou jistotu. S postupem času se domácím dařilo přibližovat k brance hostů a dostávat se k zakončení. Nejen útočné duo Matěj Šedý-Aleš Žniva svým pohybem dělalo obraně Valašské Bystřice problémy a po faulu na prvního jmenovaného dokázali domácí proměnit pokutový kop, konkrétně sám faulovaný Šedý. Poličná si i nadále vytvářela další brankové příležitosti, ale až po půl hodině hry po krásné přihrávce Radima Bártka před prázdnou bránu zvýšil na 2:0 Aleš Žniva. Do konce poločasu se hra poměrně srovnala a odehrávala ve středu hřiště.
Do druhé půlky vstoupila Poličná opět aktivněji a vypracovala si další šance, které prozatím neskončily brankou. Hostům se za tohoto stavu nepovedlo proměnit jednu ze dvou příležitostí, jež měli a domácí trestali. Konkrétně pak Aleš Žniva, který dvěma brankami dovršil hattrick. Další šance Poličná již neproměnila a utkání tak mohl s přehledem pískající sudí Teter ukončit za stavu 4:0.
„Zápasu jsem se obával. Z dobré jarní obrany nám tři hráči chyběli ze zdravotních nebo karetních důvodů. Ti kluci, co nastoupili, odvedli dobrý výkon. Útok Šedý – Žniva je na poměry okresního přeboru nadstandartní. Dnes si velmi rozuměli," dodal k utkání trenér Poliční Marek Vala.
BRANKY: 18. Šedý, 35., 71. a 81. Žniva.

JARCOVÁ – JABLŮNKA 7:1 (1:1)

Oba celky nastoupili v improvizovaných sestavách. „Hosté to měli o něco více slátanější, než my. První poločas byl celkem vyrovnaný, ale už tam jsem viděl, že soupeře fotbalově převyšujeme. O přestávce jsem hráče nabádal k trpělivosti a doával jim sebedůvěru. Podali jsme ve druhém poločase kolektivní výkon a padalo nám to tam," řekl k zápasu trenér Jarcové Martin Bártek.
BRANKY: 35. a 67. Žilinský, 47. Pavlík, 52. Bártek, 66. Ides, 68. Beránek, 79. Gromus – 23. Biel.

1. Halenkov 3 2 0 1 12:4 7 0 1
2. Horní Bečva 3 2 0 1 12:2 6 0 0
3. Choryně 3 2 0 1 13:4 6 0 0
4. Nový Hrozenkov 3 2 0 1 6:5 6 0 0
5. Huslenky 3 2 0 1 8:8 6 0 0
6. Poličná 2 2 0 0 5:1 5 1 0
7. Valašská Bystřice 3 2 0 1 6:8 5 1 0
8. Bynina 3 1 0 2 6:5 4 0 1
9. Jarcová 2 1 0 1 7:4 3 0 0
10. Střítež 3 1 0 2 5:8 3 0 0
11. VKK B 3 1 0 2 4:11 3 0 0
12. Krhová 3 1 0 2 6:16 3 0 0
13. Lhotka n. B. 3 1 0 2 4:9 2 1 0
14. Jablůnka 3 0 0 3 2:11 1 0 1

MARTIN NĚMEC