Okresní přebor Vsetín

Krhová – Halenkov 0:7 (0:4)

Halenkov jako postupový aspirant konečně zabral i venku a smázl nováčka z Krhové na jeho půdě. „Soupeř byl dopředu vynikající. Hostující Tomáš Zádilský byl jejich nejlepším hráčem a vodil si nás jako slepé koně. Tomáš Kašpar jim skvěle dirigoval hru. Velmi nebezpečný byl Jan Šulák. Na soupeře jsme absolutně nestačili," dodal k utkání hráč domácích Libor Badošek, který odehrál jen první poločas a pak skončil na vyšetření v nemocnici pro podezření na zranění zadního stehenního svalu.
branky: 8. Mikulenka, 30. Kašpar, 37. a 39. Ondryáš, 60. a 73. Šulák, 85. Zádilský.

Nový Hrozenkov – VKK B 1:2 (1:1)

Derby v Novém Hrozenkově mělo emoce, náboj, dobrou diváckou kulisu i dramatické momenty. V poslední minutě zápasu ho rozhodl nejlepší střelec hostí Adam Mynarčík. Oba celky dohrávaly o deseti. Za domácí byl vyloučen Kalina, za hosty Pinkava. Mimochodem 32. minuta byla pro hosty doslova kritická. Nejenže, dostali chvíli předtím Ohryzkem vyrovnávací branku, ale přišli o vyloučeného Pinkavu a zraněného brankáře Tomáše Bila. „Bylo to derby se vším všudy. Vedli jsme brzkou brankou Mynarčíka. Na hřišti byly emoce a ve 32. minutě jsme po vyrovnání domácích přišli jak o Pinkavu, tak o jedničku v brance Tomáše Bila. Nahradil ho bratr Martin a jako dorostenec v těžkém zápase obstál a podal dobrý výkon. Do druhého poločasu nám již nemohl navíc nastoupit zkušený Jurajda, který držel obranu. Domácí moc chtěli vyhrát. Přibrzdilo je vyloučení, ale ve hře deset na deset vrhli vše do útoku. My jsme čekali na jejich chybu a ta přišla v poslední minutě, kdy po individuální akci ukázal střeleckou formu Mynarčík a rozhodl," dodal k dramatickému utkání trenér vítězných VKK B Adam Králík starší.
Branky: 30. Ohryzek – 5. a 90. Mynarčík.

Poličná – Huslenky 2:1 (2:0)

Bez útočného dua Šedý, Žniva a tvůrce hry a nejzkušenějšího hráče Tomáše Marka nastoupila domácí Poličná v zápase 7. kola proti týmu z Huslenek, ale s odhodláním urvat pro sebe konečně tři body a prolomit herní krizi, která je provází v posledních zápasech. A za úvodní aktivitu byla oceněna brankou, když se kapitán Petr Bártek prosadil tváří v tvář proti hostujícímu brankáři po 12. minutách hry po kvalitně zahrané standardní situaci. Po této brance začali hrát i hosté a hned si vypracovali jasnou brankovou příležitost, ale sám před gólmanem hostující střelec zklamal a branku těsně minul. I nadále se pokračovalo poměrně útočně a díky chybám měli oba týmy příležitosti skórovat. O něco víc jich přece jen měla domácí Poličná, ale mířidla neměli střelci seřízené správně. A tak poločas skončil 1:0 pro domácí.
Ve druhé půli se Poličná jakoby obávala zisku třech bodů a přenechala aktivitu soupeři. Dařilo se jí sice chodit do brejků, ale ty končily pokaždé stejně - selháním v předfinální nebo finální fázi. A tak dlouho byli domácí pasivní, až je v 74. minutě potrestal hostující střelec Slováček. Hostům jakoby jeden bod stačil a nikam se nehnali, domácí nadále trpěli na nepřesnost, a tak to vypadalo, že utkání dospěje k penaltám. Proti ovšem byla trojice Libosvár, Petr Bártek, Radim Bártek. V 88. minutě přetáhl centr Libosvár na P. Bártka, který míč vrátil a R. Bártek jej uklidil hlavou do branky. Do konce zápasu se hosté vrhli do ofenzivy, ale nic z toho nebylo. Naopak Poličná ještě měla nadějné brejkové situace. Tři body už ale zůstaly doma a domácím se hodně ulevilo. „Nehrajeme dobře, i na tréninku to jde vidět. Nedáváme šance, i když si je vytváříme. Dnes jsme to urvali silou. Máme z toho těžkou hlavu, jak nám to drhne. Uvidíme, zda se od této výhry odrazíme za týden v zápase na Horní Bečvě," dodal k utkání trenér Poličné Marek Vala.
branky: 12. Petr Bártek, 88. Radim Bártek – 74. Slováček.

Jablůnka – Střítež 1:3 (0:1)

Střítež jela do Jablůnky pro tři body a to splnila. „Koho už bychom měli porazit, než poslední Jablůnku. Měli jsme po celý zápas navrch a mohli vyhrát i vyšším rozdílem. Hodně nám pomohl návrat Martina Vavruši do sestavy. Výkon měl samozřejmě k ideálu ještě daleko, ale my se chceme pohybovat s naším kádrem výše. Jablůnka byla slabším soupeřem, výhru nepřeceňujeme," dodal k utkání hráč Stříteže Josef Baláž.
branky: 90. Biel – 17. Telecký, 54. Hoffman, 77. Suchopa.

Bynina – Horní Bečva 4:3 p. k. (2:0)

Horní Bečva částečně vynikajícím závěrem překonala komplex malého hřiště v Bynině a vyválčila bod. Domácí naopak posledních pět minut zápasu dokonale zpackali. „Měli jsme samozřejmě dvoubrankové vedení v 85. minutě udržet, to jsme nezvládli. Byl to asi remízový zápas. Mladý celek Horní Bečvy hrál sympatický běhavý fotbal. My jsme věděli, že se jim u nás nedaří a brzy jsme vedli 2:0. Ještě za stavu 3:1 nedali šance Kutěj a Rosenkranc a pak jsme za to byli potrestáni," řekl k utkání manažer a trenér Bynina David Kelnar.
Horní Bečva předvedla famózní závěr a má alespoň bod. „Jeli jsme do Byniny prolomit špatné výsledky z předchozích sezon. Začali jsme aktivně, ale bohužel jsme udělali chybu na půli hřiště a z brejku inkasovali. Ještě hůře byl, když po dlouhém autu prodloužil míč do sítě Bartecký. Začínalo to připomínat vývoj z předchozích sezon, ale naštěstí kluci to nevzdali a přebrali iniciativu a domácí se od 25. minuty uchýlili jen k odkopům. Druhý poločas jsme byli lepší a dali jsme krásnou branku z trestného kopu Vaníčkem. V tuto chvíli jsme hráli výborně s nasazením a touhou po vyrovnání. Střídající dorostenci zapadli do zápasu. Vyrovnání přišlo, ale nebylo z nepochopitelných důvodů rozhodčím uznáno, kdy se srazil domácí brankář se spoluhráčem a sudí nařídil odkop. Hráči tímto rozhodnutím byli frustrováni a nepohlídali rohový nákop na 3:1. Poté ale ukázali naši hráči obrovský morál a nejprve snížil Solanský Adam a v poslední minutě zaslouženě vyrovnal Hejný. Chtěli jsme zápas otočit a vyhrát, ale už nezbyl čas. Penalty neumíme, ale děkuji hráčům, že zápas nevzdali dokázali vyrovnat," řekl k utkání vedoucí mužstva Horní Bečvy Lukáš Roučka.
branky: 8. Plešek, 22 a 84. Bartecký – 67. Vaníček, 87. Solanský, 89. Hejný.

Jarcová – Lhotka 3:4 (3:2)

Nováček z Jarcové doma doplatil na nezkušenost. Lhotka je okresním přeborem doslova ošlehána a druhý poločas ovládla zápas a otočila ho ve svůj prospěch. „Prohráli jsme si to sami. Měli jsme to dobře rozehrané, ale hosté byli druhým poločasem lepším celkem. Ukázali kvalitu, kterou my teprve hledáme. Vyhrál nakonec ten zkušenější," řekl k zápasu trenér Jarcové Martin Bártek. A to hosté dohrávali bez vyloučeného Bajara.
branky: 7. Pavlík, 18. Bořuta, 35. Slovák – 32. Šobora, 39. a 70. Bělocký, 65. Burda.

Val. Bystřice – Choryně 2:1 p. k. (0:1)

Valašská Bystřice vzala s notnou dávkou štěstí favoritovi dva body. „Když jsme šli ze hřiště, tak mi Pepa Landa z Choryně řekl, že jsme dnes upletli z ho… bič. A měl pravdu. My jsme nenastoupili dobře. Hosté měli hned v 1. minutě tutovku a z druhé šance hned dali branku. My jsme nestačili rychlostně ani agresivitou. Po přestávce jsme částečně hru vyrovnali a po nešťastné teči Luboše Hadvičáka jsme dali vyrovnávací branku. Ubránili jsme to na penalty. První tři jsem chytil a mohl jsem ve 4. sérii rozhodnout. Netrefil jsem branku, a tak nakonec nám vykopal druhý bod Lukáš Karafiát. Výborná byla v tomto zápase dvojice rozhodčích Chlevišťan, Švec," řekl k zápasu brankář Valašské Bystřice Josef Maleňák.
branky: 71. Majer – 2. Josef Landa.

1. Halenkov 7 5 0 2 32:12 16 0 1
2. Choryně 7 5 0 2 24:6 16 0 1
3. Horní Bečva 7 4 0 3 22:7 14 0 2
4. Bynina 7 5 0 2 16:12 14 2 1
5. Valašská Bystřice 7 5 0 2 18:13 13 2 0
6. VKK B 7 4 0 3 13:18 12 0 0
7. Poličná 6 4 0 2 9:9 10 2 0
8. Lhotka n. B. 7 4 0 3 14:17 10 2 0
9. Huslenky 7 3 0 4 12:17 9 0 0
10. Střítež 7 2 0 5 11:14 8 0 2
11. Nový Hrozenkov 7 3 0 4 9:15 8 1 0
12. Krhová 7 2 0 5 12:29 7 0 1
13. Jarcová 6 2 0 4 12:14 6 0 0
14. Jablůnka 7 0 0 7 4:25 1 0 1