„Protože jsem neměl protikandidáta, má role byla jednodušší. Že získám všechny, mě potěšilo, asi jsem oblíbený,“ pousmál se 52letý bývalý fotbalista a rozhodčí, jenž hrával a pískal až na úrovni divize.

Odchovanec valašskomeziříčské kopané, jenž během své kariéry prošel dvanácti kluby ve Vsetíně a okolí, má i pro další čtyřleté období jasný cíl.

„Hlavním je mládež a práce s ní. To je trend této doby. Kdo se jí nebude věnovat a nebude si ji vychovávat, hodně to pocítí,“ poznamenal Volek, civilní profesí elektromechanik.
„Naší zásadní náplní bude opět maximální práce a servis pro kluby v našem okrese. V řadě případů v nich pracují nadšenci a milovníci kopané a jim musíme po posledních radikálních, ovšem pozitivních změnách ve fotbale poskytnout maximální servis,“ zdůraznil staronový šéf. „K tomu patří i zlepšení počtu rozhodčích, kterých je celorepublikově nedostatek. V minulém roce došlo u nás i k radikální obměně, omlazení komise rozhodčích, která pracuje na zkvalitnění práce.“

Naopak po pondělní valné hromadě došlo k minimální obměně výkonného výboru, kde pouze Beneše střídá Jaroslav Valián.

„Delegáti dali jasně najevo, že jsou s prací současné party spokojeni. Čeká nás dál hromada práce, v plánu máme i další projekty ve prospěch oddílů. Ale třeba i charity, kdy bychom v tomto kalendářním roce jedno kolo věnovali právě ji,“ netají se předseda svazu, jenž na nadcházejícím březnovém pracovním aktivu chtěl vyřešit i otázku pokračování penaltových rozstřelů v případě remízového stavu v řádné hrací době.

„Mně osobně se penalty líbí. Bude ale záležet na klubech, samy si rozhodnou,“ dodal s úsměvem Stanislav Volek

Složení VV OFS Vsetín:

předseda: Stanislav Volek, členové: Josef Fojtík, Jaroslav Valián, Pavel Březík, Martin Straka. 

Senátor Valenta slíbil klubům pět tisíc

Vsetín – Nečekaného hosta měla pondělní volební valná hromada OFS Vsetín, kam zavítal osobně i senátor Ivo Valenta.

„V našich vodách byla účast tak vysokého politika premiérová a jsme za ni rádi,“ pousmál se staronový šéf svazu Stanislav Volek, jehož kandidaturu právě úspěšný podnikatel z Uherskohradišťska podporoval.

„Že opravdu dorazí, jsem se dozvěděl až v den valné hromady. Příjemné překvapení,“ doplnil předseda.

Senátor Ivo Valenta delegátům slíbil, že každý fotbalový klub vašeho okresu od něj dostane po pěti tisících na provoz. Současně požádal o podporu vaší osoby a lidí z vašeho okolí.

Co na to říkáte?

Každopádně je jeho forma daru ušlechtilá věc, hlavně menší kluby jsou za každou korunu rády. Rozhodně se nejednalo o úplatek či mé protlačování. Pan senátor se rozhodl intuitivně, těsně před valnou hromadou měl rozhovor s některými delegáty, které neznal. To ho přimělo k tomuto nápadu.

Kdy a jak se kluby štědrého daru dočkají?

Ještě jsme se o tom nebavili. Zástupce kanceláře pana Valenty si na mě vzal telefon a vše v příštích dnech dojednáme.