„Nádhera. Divákům děkuju za přijetí. Jsem tady doma, kousek odsud mám Vigantice, ve Valašském Meziříčí jsem se narodil,“ vzkázal Baroš.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - BANÍK OSTRAVA 0:6 (0:4)

„Takhle jsme si to nepředstavovali. Ale utkání skončilo během patnácti minut první půle, kdy si z naší levé strany necháme dát tři góly,“ mrzelo kouče Valašského Meziříčí Jaroslava Vodičku.

„Ale hrál tam mladý hráč, který se fotbal učí. Nevyčítám mu to,“ vzkázal trenér.

Jeho třetiligový tým odolával do 26. minuty. Poté se prosadil Hrubý. A když si Gerbert nešťastně srazil míč do vlastní sítě, Baník už utkání kontroloval a přidal ještě do první půle další dva góly Jakubem Šašinkou a De Azevedem. V 67. minutě proměnil penaltu Poznar.

Fotbalisté Fastavu přiletěli do Moskvy.
Fotbalisté Fastavu odletěli do Moskvy. Mírně nevyspalí, ale dobře naladění

Dvakrát krátce po sobě zahrozili ještě za bezbrankového stavu i domácí po šancích Jurči. „To byla stoprocentní gólová šance. Trochu nám zatopili, ale přežili jsme to,“ ulevil si kouč Baníku Radim Kučera.

„Očekával jsem od nás, že Baník víc potrápíme. Když se zápas takhle rozhodne, je to těžké. Za stavu 0:4 jsem nečekal, že zápas otočíme. Ale myslel jsem si, že budeme statečnější,“ mrzelo Vodičku.

Už před zápasem rodáci z Vigantic trenér Baníku Radim Kučera a útočník Milan Baroš dostali od představitelů města Valašského Meziříčí litrovou láhev slivovice.

Vyznamenali se i fanoušci fanoušci Baníku, kteří během první půle rozvinuli choreo VALMEZ s logem svého klubu a nápisem „Město Baníku“, za což od hlavní tribuny sklidili aplaus.

„Baník jsme si přáli, byli jsme natěšení. Chtěli jsme se předvést. Čekal jsem vic,“ nezastíral Vodička.

fotbalová divize žen Uherský Brod - Holešovské holky
Fotbalový zápisník Lubomíra Hotaře

„Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Viděli jsme hodně těžký terén, takže bylo jasné, že to bude o bojovnosti a prvním gólu. Zápas jsme ale ovládli. Věřím, že tohle vítězství nás odrazí k lepším zítřkům,“ zmínil Kučera poslední výsledkovou krizi Baníku a předposlední místo v tabulce.

„V neděli musíme porazit za každou cenu Zlín. To je náš hlavní úkol,“ dodal trenér Baníku.

Branky: 26. Hrubý, 39. Gebert (vla.), 43. J. Šašinka, 45. De Azevedo, 67. Poznat (pen), 86. Baroš. Rozhodčí: Mrázek – Paták, Pochylý. Diváci: 4290.

TJ Valašské Meziříčí: Michut – Vrána, Drozd, Malý (C), Václavek (75. Kebísek) – Gebert (64. Výmola), Byrtus, Jurča, Behan – Gregáň, Šulák.

FC Baník Ostrava: Šustr – Pazdera (60. Stáňa), Pokorný, Azackij, Granečný – De Azevedo, Panič, Hrubý (C), Sus – Poznar (60. Baroš), J. Šašinka (60. O. Šašinka).