Zlínský trenér Bohumil Páník poslal do utkání velmi ofenzivní sestavu, na krajích zálohy operovali rychlonozí Ekpai a Vukadinovič, útočnou dvojici tvořili Mehanovič s Železníkem.

V úvodu ale byli ševci v defenzivě a hned v 5. minutě moldavský mistr zahrozil. Z brankové čáry odcentroval Cristiano, útočník Jairo da Silva přetlačil obránce a Dostál reflexivním zákrokem uchránil tým od gólu.

Ve 12. minutě zlínský gólman zabrnkal spoluhráčům a fanouškům na nervy, když při rozehře nakopl soupeře, ale míč nabral jiný směr než svatyně.

Ševci postupně eliminovali převahu soupeře a vydávali se také na zteč brány. Přitom se Moldavanům otevírali volné prostory při přechodu do útoku a jen kvůli nepřesnostem v poslední třetině hřiště se připravili o možnosti gólových šancí.

Zápas Evropské ligy FC Zlín vs. FC Sheriff na Andrově stadionu v Olomouci
Ševci na úvod EL vyválčili s Tiraspolem bezbrankovou remízu

Ke konci prvního poločasu český pohárový zástupce ovládl hru a v hustém dešti si vytvořil tlak. Podobně jako Šeriffu mu ovšem scházela větší přesnost v ofenzivě.

Po změně stran měli hosté ostrý nástup a během deseti minut zahodili čtyři vyložené šance.

Nejprve vychytal Mugošu Dostál, poté se na malém vápně uvolnil de Nooijer a znovu narazil na skvělého zlínského gólmana. Stejný hráč nevyužil ani výbornou pozici z vápna a přestřelil bránu a sérii příležitostí uzavřel Mugoša, který ve skluzu zblízka rovněž nezamířil mezi tři tyče.

Zápas Evropské ligy FC FASTAV Zlín - FC Sheriff Tiraspol na Andrově stadionu v Olomouci
ON-LINE: Úvodní zápas EL fotbalistů Fastavu Zlín s Šeriffem Tiraspol

Po perné desetiminutovce se ševci srovnali a hra se vyrovnala. Naopak to byli právě oni, kdo dokázal poté zahrozit.
V 68. minutě zkusil Mehanovič chytrý lob z poloviny hřiště a byť neskončil gólem, soupeře vystrašil. Největší šanci si pak zlínští fotbalisté vyčekali v 70. minutě. Vukanovič po přihrávce Mehanoviče uháněl na pravé straně, z úhlu vystřelil a brankář Mikulič vytěsnil ránu špičkami prstů.

V závěru utkání obě mužstva pracovala na krev a byla na nich znát touha po vítězství. Pozorné obrany už ovšem nepřipustily ani jedno výraznější nebezpečí.

Ševci získali bod a příště budou hrát ve čtvrtek 28. září na hřišti ruského Lokomotivu Moskva.

Bohumil Páník

(trenér FC Fastav Zlín)

Pro nás je remíza velký úspěch, získaný bod maximem. Během celého zápasu jsme měli dvě šance. Kdybychom vyhráli, asi by to nebylo spravedlivé. Na druhou stranu, takový je fotbal někdy je (úsměv). Soupeř náš chvílemi školil, hlavně v úvodních deseti minutách, kdy jsme byli hodně nervózní a odevzdali jsme snad každý balon. To byla asi nováčkovská daň, naštěstí jsme za ni nezaplatili gólem. Soupeř nám dělal problémy hlavně na levé straně, každé otálení jsme zaplatili ztrátou míče. Postupně jsme se dostávali do hry, a hlavně po přestávce jsme dokázali zahrozit. Někdy jsme ukvapeně stříleli, snažili se míč prostrčit. Každopádně po dnešku již hráči budou vědět co je čeká, budou lépe připravení.

Jestli bylo málo diváků? To si nemyslím. V pracovní týdne totiž není snadné se uvolni z práce. Přišel prakticky stejný počet, který standardně chodí na nás na první ligu. Za to jim patří velký dík. Snad jsme naše příznivce proti kvalitnímu soupeři nezklamali.

Roberto Bordin

(trenér Šeriffu Tiraspol)

Jsme smutní, protože jsme odehráli dobrý zápas, měli jsme hodně šancí. Gólman Dostál ale Zlín několikrát podržel. Domácí nás ničím nepřekvapili, za předvedený výkon jsme si zasloužili vyhrát. Na naší hře se možná podepsala únava po dlouhé a komplikované cestě, z tohoto pohledu jsem na své svěřence hrdý.