1. B TŘÍDA - SKUPINA A

KATEŘINICE – P. BEČVA 3:2 P. K. (1:2)

V Kateřinicích to bylo velké drama s vyloučením hostujícího hráče a asistenta trenéra z lavičky. Hosté byli velmi nespokojeni s výkonem rozhodčího. Druhý bod nakonec brali domácí. „V Kateřinicích se utkala dvě mužstva z popředí tabulky. Byl to zápas dvou poločasů. Domácí nastoupili do zápasu oslabeni o čtyři hráče – karetní trest postihl Jiřího Kuzníka mladšího, dále chyběli zranění Peredarjuk, Orság a Hrabica. V prvním poločase hosté jednoznačně dominovali ve všech herních činnostech. Jejich branky dali Martin Fiurášek a Lukáš Křenek mladší. Za domácí vyrovnával Čtvrtníček. Poločasový výsledek byl pro domácí ještě milosrdný. Na začátku druhého poločasu nastřelili hosté pouze břevno za bezmocným Hyžákem. Od tohoto okamžiku převzali otěže jednoznačně domácí. Po vyloučení hostujícího Ondryáše vyrovnali z penalty Doleželem v 81. minutě, která byla nařízena jasné brankové příležitosti domácího hráče. V penaltovém rozstřelu získali domácí druhý bod," řekl k utkání předseda Kateřinic Jiří Kuzník starší.

„Kateřinice namísto hodové husy zařezaly Prostřední Bečvu. Do Kateřinic jsme odjížděli pro nemoc nebo zranění ve značně okleštěné sestavě bez pěti hráčů základní sestavy (Kuba, Polášek, Gálik, Křenek starší a Kubáň). A to i přes tento handicap jsme vyšli domácím vstříc a kvůli pořádající hodové zábavě jsme jim utkání přeložili z neděle na sobotu. To jsme však netušili, jaké hodová odměna nás to čeká. Trenér Nerád připravil tým na tento zápas výborně. Hráči si splnili vše do puntíku. Od první minuty jsme přebrali útočnou aktivitu hned v 10. minutě prošel soupeřovou polovinou hřiště Martin Fiurášek jako nůž máslem a chladnokrevně zavěsil kolem vybíhajícího brankáře Hyžáka. Pak se domácí z této rychlé facky otřepali a využili skuliny v naší obraně. Po pěkné kombinační akci prostřelil Aleše Jurajdu se štěstím Čtvrtníček. My jsme však pokračovali v aktivním napadání a rychlé hře. Odměnou nám byla druhá branka, kdy podobně jako Martin Fiurášek u první prošel mezi čtyřmi obránci Lukáš Křenek mladší a opět zakončil podél brankáře. Do konce prvního poločasu jsme pak domácí zasypali množstvím střel, ale ty buď brankář Hyžák zlikvidoval nebo šly vedle. Domácí byli značně zaskočeni poločasovým výsledkem. Bohužel po nástupu do druhé půlky se na hřišti začaly dít věci včetně teatrálních vystoupení hrajícího domácího trenéra Beňa, které nemá cenu jakkoliv komentovat. Jenom bych podotknout, že náš dosavadní přátelský vztah s klubem z Kateřinic utrpěl značnou ránu a my budeme do budoucna k této skutečnosti přihlížet. Domácí mne svou předvedenou hrou na domácím hřišti zklamali a měřítko snese pouze Drda, Starec a Čtvrtníček. Od nás bych chtěl vyzdvihnout výkon Rybenského, Martin Fiuráška, Lukáše Křenka mladšího, Tomčányho a stoperskou dvojici Vašek, Balejík," dodal svůj pohled asistent trenéra Prostřední Bečvy Zbyněk Jurajda.
„Pan Jurajda by si měl zjistit skutečnost, že Petr Starec v tomto utkání nenastoupil a již od začátku sezony není naším hráčem," oponoval Jiří Kuzník k hodnocení domácích hráčů ze strany asistenta trenéra hostujícího týmu.
BRANKY: 14. Čtvrtníček, 81. Doležel – 10. Martin Fiurášek, 27. Lukáš Křenek mladší.

SEMETÍN – PRLOV 8:0 (2:0)

Semetín doma rozdrtil Prlov rozdílen třech tříd. Zápas byl pojat jako rozlučka s kariérou Stanislava Volka. Domácí útočník svou derniéru oslavil vstřelenou brankou. „Hostující obrana mu nechtěně namazala. Šel skoro z půlky hřiště sám na branku a zkušeně dal brankáři housle," chválil zakončení loučícího se kanonýra domácí hrající trenér Semetína Vítězslav Sacher a k zápasu dodal: „Dnes nám to sedlo náramně. Na hostech bylo vidět, že jim chybí tvůrce hry Novosad, to byla pro ně citelná ztráta. My jsme ve druhém poločase jednoznačně dominovali."
BRANKY: 12. Tesařík, 45. a 55. Varhaník, 49., 72., 83. a 90. Šrom, 86. Volek.

HUTISKO – ZAŠOVÁ 0:2 (0:2)

Na Hutisko vyhrála po dlouhé době poslední Zašová. Domácí předvedli, jak se dá zpackat zápas, v kterém mají moře šancí a nedokáží proměnit ani dva pokutové kopy. Ze snu je bude budit vynikající brankář Zašové Radek Hadaš, který u obou penalt vystihl směr soupeřovy střely. „Jednou to přijít muselo. My pod trenérem Křivou nehrajeme špatně, ale body nepřicházely. Dnes nás hodně podržel brankář Hadaš, byl vynikající. Domácí z něho byli zoufalí. Kdyby hráli do rána, tak branku nedají. Zazdili dvě penalty, dali dvakrát břevno, jednou tyč. My jsme podali poctivý výkon a konečně jsme za něho odměněni," dodal k utkání předseda Zašové Miroslav Košárek.
BRANKY: 16. Sekyra, 35. Pobořil.

HRACHOVEC – LHOTA U VS. 2:0 (1:0)

Otevřený zápas přinesl hodně šancí na obou stranách. Přesným střelcem byl pouze domácí mladík Zemánek. „Vedli jsme, když to tam Zemánek dotlačil. Ve druhém poločase dali hosté tyč, my Štěpánem břevno a následně šel David ještě sám na branku. Bylo to nahoru dolů. Výborný výkon podal náš brankář v poli David Konečný. Ten v obraně tvrdil muziku. Je to pro nás velmi důležité vítězství," řekl k utkání hráč Hrachovce Radek Vaigl.
BRANKY: 19. a 59. Zemánek.

HOVĚZÍ – F. LHOTA 5:2 (2:1)

Na hovězském Kaštýle byly dnes k vidění brankové hody se šťastnějším koncem pro domácí fotbalisty. Na počátku utkání si vytvořili mírný tlak hosté. Díky tomu si vytvořili jednu velkou šanci, když se po zaváhání domácí dostal před branku Matušinec, v dobré pozici však minul. Poté se přihlásili o slovo domácí. Na hranici vápna dokázal ve skrumáži vybojovat míč Tomáš Zádilský a z otočky poslal míč přesně k tyči – 1:0. Hosté se ještě neoklepali z úvodní branky a už prohrávali o dvě. Po standardní situaci dobře hlavičkoval Šrámek, jeho pokus ještě dokázal brankář hostů výborným zákrokem zlikvidovat, ale proti pohotové dorážce Šimčíka už byl bezmocný – 2:0. Hosté se dostali do kontaktu těsně před poločasovým hvizdem, když Chmela přistrčil míč Ondřeji Filákovi, který se nádhernou ranou trefil přesně k tyči domácí branky – 2:1. Domácí odpověděli hned na začátku druhé půle, když po rychlém breaku Hovězí zahrál ve vápně jeden z obránců rukou a kopala se penalta. Tu s přehledem proměnil Tomáš Zádilský, a vstřelil tak svou druhou branku v utkání – 3:1. Další branku přidali domácí asi po hodině hry, když se do samostatného úniku dostal střídající Jaromír Tkadlec a navýšil vedení domácích – 4:1. Hosté z Francovy Lhoty dokázali utkání ještě zdramatizovat, když se po špatném vyběhnutí brankáře a nedůrazu domácí obrany trefil do odkryté branky opět Filák – 4:2. Domácí však dokázali znovu bleskově odpovědět, když se k míči na hranici vápna dostal Ondřej Šrámek a krásnou střelou do šibenice stanovil konečné skóre na 5:2 pro domácí.
BRANKY: 14. a 49. Zádilský, 20. Šimčík, 70. Tkadlec, 81. Šrámek – 44. a 79. Filák.

D. BEČVA – RATIBOŘ 3:2 (3:1)

Domácí vybojovali velmi důležité body, ale situaci si během zápasu špatnými vstupy do obou poločasů, neproměňováním šancí a červenou kartou notně zkomplikovali. „Vydřeli jsme dnes důležité tři body. Měli jsme špatný vstup do prvního poločasu, hosté nedali dvě šance. Pak se prosadil poprvé Roman Maléř, jenže jsme udělali chybu a bylo vyrovnáno. Roman Maléř předvedl následně krásnou šibenici. Třetí branku jsme dali do šatny. Vstup do druhého poločasu zase nebyl dobrý, navíc Balán se Sívkem nedali dobré možnosti. Soupeř převzal iniciativu, ale naštěstí dal jen jednu branku. Nám byl správně vyloučen Tvardek, který hasil na kraji obrany chybu. Podržel nás výborně chytající Jiří Růčka. Naštěstí jsme to uhráli," oddechl si po zápase trenér Dolní Bečvy Radek Maléř.
BRANKY: 21. a 36. Roman Maléř, 45. Trna – 30. a 68. Blizňák.

LIDEČKO – VAL. POLANKA 4:1 (3:0)

Valašská Polanka chtěla hrát s Lidečkem otevřený fotbal, ale to se jí hrubě nevyplatilo. „Chtěli jsme vycházet ze zajištěné obrany, ale kluci hráli s Lidečkem, které je domácí hřišti velmi silné, otevřený fotbal. Měli jsme do 20. minuty čtyři šance, zvláště možnosti Filipa Mačeka a Řezníčka po brance doslova volaly. Pak jsme dostali po brejku první branku, následně jsme si nepohlídali dlouhý aut a pak standardní situaci. Po poločase 3:0 se těžko něco vymýšlelo. Za stavu 3:1 jsme to ještě zkusili, ale po brejku jsme dostali čtvrtou branku a bylo vymalováno," řekl k utkání trenér poražené Valašské Polanky Karel Hajda. Domácí se opět opírali o vynikající duo Aleš Číž – Jan Novosad. Kanonýr domácích Číž dal čistý hattrick za první poločas.
BRANKY: 21., 31. a 38. Aleš Číž, 86. Jan Novosad – 62. Řezníček.

1. SEMETÍN 10 9 0 1 42:9 27 1 1
2. KATEŘINICE 10 8 0 2 28:16 21 3 0
3. P. BEČVA 10 7 0 3 21:11 21 3 3
4. LIDEČKO 10 7 0 3 25:9 20 1 0
5. VAL. POLANKA 10 6 0 4 18:14 18 1 1
6. HUTISKO 10 5 0 5 22:20 16 1 2
7. RATIBOŘ 10 5 0 5 24:28 16 1 2
8. DOLNÍ BEČVA 10 4 0 6 14:23 15 0 3
9. FRANC. LHOTA 10 4 0 6 25:25 12 0 0
10. HOVĚZÍ 10 4 0 6 20:22 12 1 1
11. PRLOV 10 3 0 7 9:25 9 1 1
12. HRACHOVEC 10 2 1 7 9:30 7 1 1
13. LHOTA U VS 9 2 1 6 11:22 6 1 0
14. ZAŠOVÁ 9 2 0 7 8:22 6 0 0