1. B třída - skupina A

Ratiboř – Kateřinice 2:3 p. k. (1:0)

„Závěrečný zápas podzimu jsme divákům zpestřili slosovatelnými vstupenkami. Po vylosování tří vstupenek proběhla dovednostní soutěž v podobě střely na malou branku. Sponzor utkání daroval vítězce poukázku v hodnotě 1 000kč do určeného sportovního obchodu," řekl k zápasovému programu sekretář Ratiboře Michal Mrlina.
V Ratiboři před 200 diváky se hrálo derby utkání dvou různých poločasů a rozhodnutí přišlo až v pokutových kopech. V prvním byli lepší domácí a ve druhém tahali za delší stranu provazu hosté. Ve 3. minutě se dostal do šance Ostřanský Jakub ale jeho střela jen těsně minula bránu. O čtyři minuty později po rohu Mikula hlavičkoval přímo do náručí Hyžáka. V 18. minutě se dostal do šance hostující Doležal, ale Procházka kryl. Minutu před poločasem tečoval před gólmanem hlavou Daněk centr Zubíka a domácí vedli 1:0.
Do druhého poločasu vlítly Kateřinice zostra a hned ve 48. minutě Čtvrtníček po střele za pomocí teče jednoho s obránců srovnal 1:1. O deset minut později Peredarjuk obešel Blizňáka a nebezpečně vystřelil těsně vedle. V 61. minutě zlikvidoval Procházka přímý kop Kuzníka. O dvě minuty později vyslal Daněk do brejku Ostřanského, ale Hyžák včasným vyběhnutím domácí šanci zlikvidoval. V 68. minutě Čtvrtníček s přímého kopu našel hlavu Vaška Kotrly a Kateřinice vedly 1:2. O devět minut později zatáhl Ostřanský míč po levé straně a odcentroval před bránu, kde Blizňák hlavou těsně minul. V 78. minutě vychytal Procházka pronikajícího Hrabicu. Osm minut před koncem utkání Ostřanský našel na pravé straně Mikulu a ten pohotovou střelou do protipohybu gólmana srovnal 2:2. O minutu později mohlo být zas všechno jinak, ale domácí gólman byl proti a dobře umístěnou střelu zlikvidoval. Když ani v 89. minutě nevyzrál na dobře vyběhnutého Procházku hostující Peredarjuk, tak utkání skončilo zaslouženou dělbou bodů. V pokutových kopech byli lepší hosté, když za domácí v šesté sérii neproměnil Zubík. Nejlepšími hráči utkání byli trenéry zvoleni za Ratiboř Zdeněk Blizňák a za Kateřinice Čtvrtníček Ondřej. Derby s přehledem odpískal rozhodčí Radek Nohavica.
Branky: 44. Daněk, 82. Mikula – 48. Čtvrtníček, 68. Kotrla.

Prlov – Hovězí 2:0 (0:0)

Prlov konečně našel ztraceného střelce. Jaroslav Hajda, od něhož se branky čekají takřka automaticky, na konci podzimu ukončil své střelecké trápení a dvěma brankami rozhodl zápas s Hovězím. „Jsme rádi, že jsme konečně našli střelecké štěstí. Poslední dva zápasy to byl opravdu z naší extrém, co jsme dokázali neproměnit. Hovězí nehrálo vůbec špatně, ale my jsme dnes byli lepším celkem a měli více brankových příležitostí. Za dnešní tři body jsme nesmírně rádi. Pořád si myslíme, že svou hrou na konec tabulky nepatříme, ale ta naše produktivita byla opravdu do nebe volající," dodal po zápase předseda Prlova Petr Sláčik.
Branky: 69. a 87. Hajda.

Semetín – Hutisko 3:1 (1:1)

Hutisko v oslabené sestavě statečně bojovalo s favoritem, ale v ofenzivní části za soupeřem zaostalo. Hned ve 4. minutě mohli jít domácí do vedení, ale Šrom penaltu neproměnil. „Nedovolený zákrok byl půl metru před pokutovým územím, ale asistent rozhodčího signalizoval faul vevnitř," poznamenal hrající trenér Hutiska Robert Křenek. Celý zápas si často domácí střelci vylamovali zuby na výborném hostujícím brankáři Majerovi. Domácí šli do vedení záhy po skákavé střele Tesaříka. Hosté stihli ještě do poločasu srovnat Fiuráškem. Po přestávce Hutisko dobře bránilo jen do 59. minuty, kdy přišla zbytečná ztráta a Pavlinec bombou pod víko poslal domácí do vedení. „My jsme pak hráli vabank. Šrom šel několikrát sám na branku, ale Majer chytal výborně. Nakonec se i domácí kanonýr prosadil. Semetín vyhrál zaslouženě," dodal trenér Hutiska Robert Křenek. „První poločas jsme mohli vyhrát o tři až čtyři branky, ale nepodařilo se vstřelit více než jednu branku. Musím uznat, že Hutisko chtělo hrát otevřený fotbal. Po přestávce jsme si řekli, že musíme potvrdit roli favorita a bylo to hlavně o tom, kolik dáme branek. Zavřeli jsme je a rozhodli zápas," řekl hrající trenér Semetína Vítězslav Sacher.
Branky: 10. Tesařík, 59. Pavlinec, 83. Šrom – 38. Fiurášek.

F. Lhota – Val. Polanka 1:2 p. k. (0:1)

Valašská Polanka v hodně oslabené sestavě uhrála doslova zázrakem dva body na horké půdě ve Francově Lhotě. Zápas měl vynikající diváckou kulisu bezmála tří stovek diváků a ti viděli po celý zápas místy až drtivou převahu domácích. Jenže hned v 2. minutě neviděl domácí brankář přes hradbu těl střelu Trčky. Francova Lhota tlačila. Měla ve druhém poločase dokonce početní výhodu o dva hráče, protože rozhodčí postupně vyloučil Trčku a Adámka. V 87. minutě nedal Chmela penaltu, kopl ji příliš laxně, ale domácí vydřeli bod ve druhé minutě nastavení po krásné střele Mikulína. „Byl to vyhrocený zápas v perfektní atmosféře. Polanka se u nás představila s hodně tvrdou hrou, zdržovací taktikou, zakopávali míče. Uhráli tak nakonec neskutečně dva body," dodal předseda domácího klubu Josef Bambuch.
„My jsme dnes byli dost oslabení a dva body jsou pro nás zlaté. Na těžkém terénu byli domácí rychlejší, agresivnější, vyvinuli na nás obrovský tlak. Do zápasu nezapadly sporné výroky rozhodčího Stodůlky. Ano, červená karta pro Trčku byla v pořádku, ale vyloučení Adámka, kdy ležel tři minuty zraněny na hrací ploše a pak nechtěně se vracel na hrací plochu, bylo velmi přísné. Před penaltami jsem vystřídal brankáře, Srbu nahradil Kolínek. A ten se mi po zápase pochválil, že z 13 rozstřelů vychytal dvanáct. Klobouk dolů před ním. Na podzim nás nikdo jako Francova Lhota nepřehrál, ale dva body máme," dodal trenér Valašské Polanky Karel Hajda.
Branky: 92. Mikulín – 2. Trčka.

Lhota u Vs. – Lidečko 1:3 (0:0)

Na Lhotě se překvapení nekonalo. „By to zápas Aleše Číže. Takového rozdílového hráče jsme my neměli. Měli jsme snahu i převahu, ale Číž nám v prvním poločase dvakrát utekl a bylo hotovo. Byl to jeho zápas. Po zbytečném faulu našeho střídajícího hráče opět na Číže za stavu 1:2 kopali hosté penaltu a definitivně rozhodli. Těžko se mi hodnotí porážka, kterou nám prakticky způsobil jediný hráč - Aleš Číž," dodal manažer Lhoty u Vsetína Petr Orság.
Branky: 60. Zeťák – 36. a 43. Aleš Číž, 75. Ryza.

Zašová – D. Bečva 1:2 p. k. (0:0)

Oba týmy moc toužily po důležitých bodech. „Na to o kolik šlo, se hrál otevřený fotbal a oba celky chtěly tvořit. My jsme v prvním poločase hráli jen po vápno a přežili jsme tři vyložené brankové příležitosti soupeře. Byl to boj s mnoha fauly a agresivními souboji. Nás podržel v prvním poločase brankář Hadaš a jednou nastřelili hosté tyč. Po přestávce se obraz hry nezměnil. Vyšla nám standardní situace, ale pak jsme poslali hosty do brejku a cenné vedení neudrželi. Závěr byl otevřený, ale branka již nepadla. Musím uznat, že kluci bojovali nadoraz, na to, že hráli druhý zápas během tří dnů," dodal k zápasu zástupce Zašové Jan Blabla.
Branky: 71. Matůš – 73. Sívek.

P. Bečva – Hrachovec 3:1 (1:1)

Prostřední Bečva potvrdila roli favorita až po přestávce. „My jsme hned ve druhé minutě vyrobili faul před pokutovým územím, a i když jsem si na střelu Škabrahy před zeď sáhl, vyrazil jsem jeho krásnou střelu jen na tyč a do branky. Pak jsme Hrachovec dostali pod tlak. Za celý zápas jsme měli moře šancí. Do poločasu vyrovnal po akci Rybenského pohodlně do prázdné branky Vladimír Fiurášek. Soupeře jsme zmáčkli i po přestávce. Martin Fiurášek hrál pro oko diváka vynikající zápas, jen ta jeho koncovka. Nemohl výborného Jurku v hostující brance překonat. Po střele k tyči nás dostal do vedení Lukáš Křenek mladší. Martin Fiurášekse nakonec trefil až z penalty. Jednu měl kopat již v 80. minutě, ale po jasném faulu Jurky mu dal rozhodčí Skalický nepochopitelně žlutou kartu za simulování. Pak přišla kompenzace a v 86. minutě si konečně mohl i on zařvat gól. Chtěl bych vyzdvihnout kolegu v brance Hrachovce Jakuba Juru, který chytal výborně a měl dnes magnet v rukavicích," dodal k zápasu brankář Prostřední Bečvy Aleš Jurajda.
Branky: 17. Vladimír Fiurášek, 63. Lukáš Křenek mladší, 86. Martin Fiurášek – 2. Škabraha.
Dohrávané utkání

Lhota u Vs. – Zašová 0:1 (0:0)

Ve veledůležité dohrávce zvítězila v zápase o šest bodů týmů z konce tabulky jedinou brankou Podzemného Zašová. „První poločas jsme hráli jen na jejich branku. Ve 25. minutě po faulu na Vojtíška minul branku z nařízené penalty Michálek. ne, že bychom měli hodně šancí, ale měli jsme více ze hry. Po přestávce jsme hráli do plné obrany. Hosté to hráli na brejky. Po hodině hry špatně vyběhl náš brankář a po pravé straně podél lajny ho obstřelil Podzemný. Obětavý veterán Tomáš Juřica již brance nezabránil. Vytvořili jsme si následně tlak i řadu rohů, ale musím uznat, že Zašová upletla bič z vlastní disciplinovanosti a branku nám vstřelit nedovolila. Snad budeme bodovat s Lidečkem. Dnes dorazili veteráni Kulhaj, Juřica i Zeťák. Oni se za svůj výkon nemusí stydět, ale bota nás tlačí jinde a budeme muset v zimě kádr posílit," řekl k nevydařenému utkání domácích manažer týmu Petr Orság.
Branky: 60. Podzemný.

1. Semetín 13 11 0 2 50:13 33 1 1
2. Lidečko 13 10 0 3 34:14 28 2 0
3. Kateřinice 13 10 0 3 33:20 27 4 1
4. Val. Polanka 13 9 0 4 25:17 25 3 1
5. Prostř. Bečva 13 8 0 5 27:20 24 3 3
6. Hutisko 13 7 0 6 28:25 22 1 2
7. Hovězí 13 6 0 7 27:25 18 1 1
8. Ratiboř 13 5 0 8 29:37 18 1 4
9. Dolní Bečva 13 5 0 8 17:31 18 1 4
10. Franc. Lhota 13 5 0 8 34:31 16 0 1
11. Hrachovec 13 5 0 8 16:35 15 1 1
12. Prlov 13 4 0 9 11:27 12 1 1
13. Zašová 13 3 0 10 12:29 10 0 1
14. Lhota u Vs 13 3 0 10 14:33 7 2 0